Son Dakika: İngiltere'de Rekor Enflasyon Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: İngiltere'de Rekor Enflasyon Geldi

Son dakika haberi: İngiltere'de 41 yılın en yüksek enflasyon rakamları geldi. İşte son dakika açıklaması.

Dünya 16 Kasım 2022 11:28 0
Son Dakika: İngiltere'de Rekor Enflasyon Geldi

İngiltere'de rekor enflasyon geldi.

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada ülkede TÜFE'nin Ekim ayında yüzde 2 arttığı, yıllık bazda ise yüzde 11.1 seviyesinde arttığına yer verildi. ONS tarafından yapılan açıklamada Tüketici Fiyat Endeksi'nin 41 yılın rekor seviyesinde geldiği görüldü. Merkez Bankası'nın beklentisi ise 10.9 seviyesinde.

Bloomberg'in anketine katılan analistler ise İngiltere'de Ekim ayı enflasyonununm yüzde 10.7 gelmesini bekliyordu. Gelen 11.1 'lik rakamla enflasyon beklentileri aşarak 41 yılın rekorunu kırdı.

Gıda ve her geçen gün artan enerji faturalarının enflasyon üzeirndeki yükü devam ederken 1981 senesinden bu yana gıda ile enerji kaynaklı olarak en yüksek enflasyonun geldiği görüldü. Çekirdek enflasyon değişmedi ve yüzde 6.5 seviyesinde geldi.

Enflasyon verileri ile iglili açıklama yapan Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, borçlanma maliyetlerinin daha da arttırmaya hazır olduklarını söyledi. İngiltere Merkez Bankası'nın enflasyon hedefi yüzde 2 civarındaydı. Ancak gelen enflasyon 5 katı.

ONS tarafından yayımlanan verilerde gıda ile alkolsüz içecek fiyatlarının 77 'den bu yana en hızlı artışını gerçekleştirdiğine yer verildi. Veri sonrası Sterlin , dolar karşısında yüzde 0.3 yükseldi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden , yerel haberlerden, dünya haberlerinden, ekonomi, finans, banka, kredi haberlerinden bildirimle haberdar olmak için finans7.com'u takip edin ve mobil uygulamamızı ücretsiz şekilde telefonunuza indirin.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç