Son dakika: İnfaz sistemine yeni düzenlemeler yolda
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: İnfaz sistemine yeni düzenlemeler yolda

Son dakika haberi: Bakan Tunç yaptığı açıklamada 9. Yargı Paketi ile casusluk suçlarına ve infaz sistemine yeni düzenlemelerin geleceğini duyurdu.

Haberler 6 Mayıs 2024 7
Son dakika: İnfaz sistemine yeni düzenlemeler yolda

Son dakika: İnfaz sistemine yeni düzenlemeler yolda.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Tunç yaptığı açıklamada 9. Yargı Paketi ile casusluk suçlarına ve infaz sistemine yeni düzenlemelerin geleceğini duyurdu.

Adalet Bakanı Tunç Ankara'da yaptığı bir ziyarette 9. Yargı paketine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, pakette, Türkiye'deki yabancı istihbarat faaliyetlerini önleyecek yeni casusluk yasalarının yanı sıra, Ceza İnfaz Sistemi ve mükerrer suçlarla ilgili düzenlemelerin bulunduğunu belirtti. İnfaz düzenlemelerinin, cezasızlık algısını ortadan kaldıracağını ifade etti.

"Ülkemiz, yeni casusluk tekniklerine maruz kalmamalıdır"

Yeni yargı paketiyle Türkiye'deki casusluk faaliyetlerini sınırlandırmak için yabancı istihbarat teşkilatlarının faaliyetlerini önleyici yasal düzenlemeler getirileceğini açıklayan Adalet Bakanı Tunç, TCK'daki mevcut casusluk suçlarının teknik yeniliklerle değişen ihtiyaçlara cevap veremediğini belirtti ve "Ülkemiz, yeni casusluk tekniklerine maruz kalmamalıdır" dedi.

AYM’nin iptal kararları için uyumluluk

Kısadalga'nın aktardığına göre, Ayrıca, 9. Yargı Paketi'nde Ceza İnfaz Sistemi'nde reformlar ve hakaret suçunun cezalandırılması gibi alanlarda düzenlemeler yapılacağını belirten Tunç, Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararlarına uygun düzenlemelerin de pakete dahil edildiğini söyledi. Yargıtay Başkanlık seçiminde yaşanan tıkanıklıkların çözülmesi için de seçim usulünde değişiklik yapılmasının mümkün olduğunu ifade etti.

Sizce başka ne olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Gün Önce
Sicill affı olmalı .ds 3 sene sabitlnmeli 31 temmuz yasassi suç tarihi baz alınsin. Efendim saygılar.
Ziyaretçi 13 Gün Önce
Uzlaşma nitelikli suçlarda uzlaşma kamu davalarına gelmeli
Ziyaretçi 13 Gün Önce
Kaza ve kader mahkumları var aynı dairelerden çıkan farklı kararlarla birsuru genç içeride çürüyor adil yargılanma yok suç ayrımı yapılmadan ceza indirimi gelmeli.Cezaevleri ölüm evlerine dönüşmesin Artık sesimizi duyun Yalvarırım bir Anne olarak sesimizi duyun.
Ziyaretçi 13 Gün Önce
Ehliyeti alınanlara hapis cezası verilmesi çok ağır bir ceza bir kazaya karışmamışsa.Bunların hapis cezalarının affını yada paraya cevrilmesini bekliyoruz.
Ziyaretçi 13 Gün Önce
Bir defaya mahsus hafif suçlulara af katil pkkuyuşturucu feto bu gibiler hariç bi af olsun