Son dakika: imar barışında köklü değişiklik 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: imar barışında köklü değişiklik 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı son dakika açıklamasında imar affında köklü düzenleme yapılacağını söyledi.

Emlak 23 Şubat 2023 21:05 36
Son dakika: imar barışında köklü değişiklik 2023

Yeni imar affı gelecek mi? Bekir Bozdağ'dan son dakika açıklaması.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen büyük depremden sonra tüm Türkiye'nin tek gündemi deprem oldu. Özellikle daha önceden çıkarılan imar afları tepki toplarken konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Cnn Türk canlı yayınına katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, imar affının önüne geçilmesi için çalışma mesajı verdi.

KAÇ KİŞİYE İŞLEM BAŞLATILDI?

Deprem sonrası hatası olan, suç işleyen yetkililer ile müteahhitler hakkında bilgilendirme veren Bakan Bozdağ, bu kişiler hakkında hızlı şekilde soruşturmalar başlatıldığını söyledi. Bakan açıklamasında, "Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda 171 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Sorumluluğu ve imza yetkisi olan herkes sorgulanacak" dedi.

ARTIK İMAR AFFI YOK

İmar konusunun af gelmeyecek düzenlemeler kapsamında olması gerektiğini söyleyen Bakan Bozdağ, bunun için yasal değil anayasal düzeyde olması gerektiğine yer verildi. Bakan Bozdağ yaptığı açıklamada, "İmar affı çıkarılamaz düzenlemesi belki gelmez. Ama anayasa değişikliği konusunda adım atılabilir. Bu düzenlemeyi tartışmakta fayda vardır. Çünkü sadece meclisin iradesine bu konu kaldığında zaman zaman partiler eleştiriler yapsa da kolay bir araya geliyor. Bu konuda anayasal düzeyde bir değişiklik yapılmalı. Fayda yarar vardır. Bu konuların artık Türkiye gündemine gelmemesi gerekiyor. Bunu gündeme sokmayacak şey ise anayasal engeldir" ifadelerini kullandı.

Sizce yeni imar affı çıkmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (36)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 6 Ay Önce
Tarlalarda bağlarda arazileri nde yapılan tek katlı evleri bence yapı kayıt belgesi verilmesi lazım
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Köy ve kasabalarda acilen tek katli 2 katli yapilara yapi kayit belgesi verilmeli.
Ziyaretçi 13 Ay Önce
ne olduysa hep bu büyükşehir yasasıyla oldu Büyğkşehir olmayı istemişler mi sorulmadı bile Köyüne tapulu yerine kümes yapsan suç oldu Şehirden köyüme gideyim tek kat ev yapam desen Kabahat oldu bu millette şaşırdı kaldı Bi de deprem oldu sanki imarsızlar yıkılmış imarlılar yıkılmamış gibi Suçu imar aflarına bağladılar ki burda amaç milleti düşünmeleri değil İktidarı kötüleyip oy kaybettirmeye çalışmak Walla ne bilem hakim bey bilmiyorum ki Suç Kimde ??
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Milyonlar Acilen Depreme dayanıklı zemini sağlam tek kat yada az katlı yapılarına Yapı kayıt Ruhsatı verilmesini bekliyor
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Bende 1 metre balkon uzattım imar affı olması lazım aynı dairede ön taraf balkon yaptı imardan faydalandı