Son dakika: İlk evini alacaklara aylık 1842 TL taksitle TOKi'den konut başvurusu başladı 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: İlk evini alacaklara aylık 1842 TL taksitle TOKi'den konut başvurusu başladı 2023

Hiç evi olmayan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması: TOKİ 2 ilde uygun fiyata ev satışına başladı. İşte konut müjdesi ve TOKi başvurusu.

TOKİ Başvuru 14 Ağu 2023 15:30 113
Son dakika: İlk evini alacaklara aylık 1842 TL taksitle TOKi'den konut başvurusu başladı 2023

Son dakika: TOKİ 1842 TL taksitle ev satışı başladı.

TOKİ'den son dakika haberi geldi. Gelen açıklamada TOKİ'nin 1842 TL taksitle ev satışı yapacağı bildirildi. Yayınlanan açıklamaya baktığımızda ev satışının kura ile yapılacağı ve başvuru yapmak isteyenlerin müracaatını bugünden itibaren yapması gerektiğine yer verildi.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Söz konusu konut projesine başvuru yapmak isteyen kişilerin aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

1. T.C. vatandaşı olması

2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması,  Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç)

3. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 34.000.00TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 34.000.00TL olması gerekmektedir.)

5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Birden fazla başvuru yapılması halinde başvurular geçersiz sayılacaktır. 

İKİ İLDE BAŞVURULAR BAŞLADI

E Devlet kapısı üzerinde yayınlanan TOKİ başvuru duyurusuna baktığımızda iki ilde başvuruların başladığı görülüyor:

Ankara'da 1+1 ve 2+1, Burdur'da ise 2+1 ve 3+1 evler satışa çıkacak. Bu ay içinde ve Eylül ayında diğer iller için de konut müjdesi gelecek. Siz hangi şehir için ucuz konut başvurusu bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Diğer iller için konut başvurusu başladığında haberdar olmak için finans7.com mobil uygulamasını aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin:
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

EV FİYATLARI

TOKİ'nin konut kampanyasına baktığımızda ev fiyatlarının 442 bin liradan başladığı görüldü. Yüzde 25 peşinat verilecek ve kalan para 1842 tl taksitle ödenecek. 968 bin 985 lra olan ev için ise 242 bin lira peşinattan sonra ayda 4 bin 38 TL ödenecek. İşte ödeme planı:

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Konut başvurusu bankalar ve e devlet kapısı üzerinden alınmaktadır. Vatandaşlar, e devlet kapısı üzerinden başvuru yapabilmek için e devlet kapısı turkiye.gov.tr adresinde aşağıdaki gibi TOKİ yazmanız gerekmektedir. Çıkan sonuçlardan KONUT / İŞ YERİ BAŞVURUSU yazan yere tıklayın.

Daha sonra adımları takip ederek TOKİ başvurunuzu yapın.

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

TOKİ başvurusu yapacak vatandaşların 1000 TL'lik teminatı yatırması gerekmektedir. Kurada adı çıkmayanlara teminatları iade edilir. Adı çıkanların ise bu teminatları peşinattan düşer.

Kadın erkek konut ve arsa grubumuza > TIKLA KATIL

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (113)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
Ş.URFA/siverekte toki başvurusu yapmak istiyorum
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Malatya depremzede kiracılar perişan
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Batman
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Batman 2+1 3+1 🙏
Ziyaretçi 11 Ay Önce
İstanbul’da 2+1 istiyorum