Son dakika: ilk evini alacaklara 1.20 faizli konut kredisi kampanyasına rekor başvuru bekleniyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: ilk evini alacaklara 1.20 faizli konut kredisi kampanyasına rekor başvuru bekleniyor

1.20 faizli konut kredisi kampanyası için geri sayımda sona gelindi. Kampanyaya rekor başvuru gelmesi bekleniyor. İşte başvuru bilgileri.

Emlak 25 Ağu 2023 08:52 0
Son dakika: ilk evini alacaklara 1.20 faizli konut kredisi kampanyasına rekor başvuru bekleniyor

1.20 faizli konut kredisi kampanyasına rekor başvuru bekleniyor.

Büyük bir merakla beklenen konut kredisi kampanyası hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada KKM düzenlemesi sonrası paranın buradan kademeli şekilde çıkacağı ve gayrimenkule gideceği bildirildi.

Konu ile ilgili kritik değerlendirme Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Üyesi olan İrfan Aşçıoğlu'ndan geldi. Aşçıoğlu yaptığı açıklamada insanların konuta ve borsaya, arsaya ilgisinin artacağını söyledi.

Aşçıoğlu açıklamasında, "Çünkü şu anda mevduat faizi ile enflasyon arasında negatif faiz var. İnsanlar yatırımlarını enflasyona ezdirmemek için konuta yatırım yapacaktır. Konuta yatırım, enflasyona karşı da dolara karşı da koruyor” dedi.

1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİNE REKOR BAŞVURU GELİR

İlk evini alacak vatandaşlara gelecek aylarda yapılacak 1.20 faizli konut kredisi kampanyas ile rekor düzeyde satış beklediklerini söyleyen Aşçıoğlu, konuttaki talebe işaret etti ve “Doğru alanda doğru projeleri geliştiren markalara, arz sorunundan dolayı ciddi talep var. Beklenen krediler çıkarsa, son yılların en büyük satışlarına şahit olabiliriz. Şu anda 1,20 konuşuluyor ve 1,20 olursa da rekor kırılacağını düşünüyorum. Bunlar kredilerin verilmesi şartıyla. Çünkü herkes, enflasyonist ortamda yüzde 1,20’den krediyi alır” dedi.

Kentsel dönüşüm ve yatırım hedeflerinin konuşulduğunu, deprem gerçeğinin masada olduğunu söyleyen İrfan Aşçıoğlu, deprem gerçeğine işaret ederek bakanlığın bir çalışma başlattığını söyledi.

1.20 faiz 180 ay vadeli konut kredisi hesaplaması için TIKLAYIN

BU ADIM FİYATLARI DÜŞÜRÜR

Konut yapımında sıkıntının arsa fiyatları olduğunu, her sene 600 ile 700 bin konut ihtiyacı olmasına rağmen üretimin en fazla 400 bin civarında olduğunu söyleyen Aşçıoğlu, fiyatların aşağı çekilmesi ve konut yapımının artması için arsa desteğinin gelmesi gerektiğini söyleyen Aşçıoğlu, "Maliyetleri artıyor, arsa maliyetleri var. Maliyeti yansıtmamaya çalışıyorsunuz, bu defa fiyatlar artıyor. Fiyat artışından biz de memnun değiliz. Bundan kimse de memnun değil ancak çözümsüz bir noktaya geldik” dedi.

KONUT KREDİSİ KAMPANYASI NE ZAMAN?

Konut kredisi kampanyasının Eylül ayında açıklanması bekleniyor. Başvuruların ise Ekim ayından itibaren alınması bekleniyor. 1.20 faizli konut kredisi başvurusu başladığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için >>> TIKLAYIN
İOS için >>> TIKLAYIN
Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç