Son Dakika İddiası: Sigaraya Sağlık Vergisi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika İddiası: Sigaraya Sağlık Vergisi

Son dakika haberi: Beştepe'de gençler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya yeni vergi gelmesini istedi.

Sağlık 31 Mayıs 2022 17:15 0
Son Dakika İddiası: Sigaraya Sağlık Vergisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan alkol ve sigara zammı açıklaması geldi.

Alkol ve sigara fiyatlarına ÖTV düzenlemesi geçen gün yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararına göre sigarada yapılan 1 ile 2 liralık zamların önümüzdeki günlerde fiyatlara yansıyacağı öğrenilirken zamlarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanı  ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Buluşması'na gençlerle bir araya geldi ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Gençlerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, alkol ve sigaraya gelen vergi zamlarına değindi.

Programda söz alan gençlerden birinin sigara ve alkolde vergileri sorması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, alkol ve sigara bağımlılığına karşı mücadelede kullanılmak üzere vergileri arttırdıklarını söyledi. 

SİGARAYA SAĞLIK VERGİSİ GELSİN TALEBİ

Sigaraya yeni sağlık vergisi gelsin talebi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devamlı artırıyoruz. Bundan dolayı da çok rahatsızlar. Hem suluda hem sigarada artırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sizce sağlık vergisi olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

AÇ SEFİL GEZİYORLAR AMA YİNE DE ALIYORLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında, "Fakat hayret! Yani aç sefil geziyor ama onu almaktan geri durmuyor. Rakıyı almaktan birayı almaktan geri durmuyor. Yeter ki alayım diyor." ifadelerini kullandı ve şu şekilde sözlerini sonlandırdı:

"Şimdi doktor kardeşlerim kızacak biliyorum. Ne yazık ki onların da sigara ve alkol bağımlılığı beni rahatsız ediyor. Ama doktor dediğimiz zaman, doktorların birinci derecede sigara içmemesi lazım, alkol almaması lazım. Ki onlar örnek olacak ve başarıya gideceğiz."

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç