Son dakika iddiası: Seçim sonrası İYİ Parti ve CHP'de art arda istifalar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika iddiası: Seçim sonrası İYİ Parti ve CHP'de art arda istifalar

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova son dakika açıklamasında CHP ve İYİ Parti'de istifaları aktardıd.

Siyaset 29 Mayıs 2023 14:06 0
Son dakika iddiası: Seçim sonrası İYİ Parti ve CHP'de art arda istifalar

Flaş iddia: Seçim sonrası İYİ Parti ve CHP'den art arda istifalar.

Seçim maratonu sona erdi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan kazanan isim oldu. Seçim sürecinden sonra art arda açıklamalar, özeleştiriler ve tepkiler ile destek mesajları gelirken bir son dakika açıklaması, istifalar ile ilgili geldi.

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova yaptığı son dakika açıklamasında Akşener'in seçim sonrası yaptığı şu açıklamayı aktardı: “İttifak seçimlerde olur, seçim bitince biter. İktidar olsaydık ilişkinin adı koalisyon olurdu. Muhalefette ittifak veya koalisyon olmaz ancak iş birliği olur. Yine her parti bağımsızlığını korur. Bu her anlamda ortak hareket etmek anlamına gelmez. Ancak biz İYİ Parti olarak Altılı Masa’nın altına imza attığı metinleri dün de bugün de yarın da savunduk, savunacağız. Bunlar bizim görüşlerimizi yansıtan metinlerdir. Bu ilkelerden vazgeçilmez halel gelmezse iş birliği sürer ama bu ortak hareket etmek demek değildir. Herkes müstakil parti. Sadece ortak doğrularımızda İYİ Parti aynı duruşu sergileyecektir"

Canova bu açıklamaya dikkatleri çekti ve İYİ Parti'de gidilecek kurultay'da yeniden Akşener'in seçileceğinin yüksek ihtimal olduğunu söyledi. Canova yaptığı açıklamada, "Akşener’in bu süreçte bütün kararları ilgili kurallarla birlikte aldığını altı çiziliyor. Sadece bir kararı kendi aldı. O da Cumhurbaşkanı adayı olmamak. Dolayısıyla süreçle ilgili her şeyden hepimiz sorumluyuz yaklaşımı var. Keyfi yönetim söz konusu değil. Ayrıca bugüne kadar da Meral Akşener'in ortaya koyduğu bütün vizyonlar hatta şerhlerin doğruluğu ortaya çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

Masadan kalkma ile ilgili de değerlendirmede bulunan Canova, "İYİ Parti'de “Masadan biz kalkmadık. Masanın iç hukukunun olduğu yerdeydik. Biz bu iç hukuka bağlı kaldık. İYİ Parti’nin en temel ilkesi biz hayatta adam satmayız ama satanı da unutmayız” vurgusu var" dedi.

İSTİFALAR

Canova açıklamasının devamında istifalara değindi ve "Bu hafta meclis yemin töreni ve sonrasında grubun oluşması için mecliste toplantı var. Sonraki hafta ise seçim sonuçları ile ilgili iç değerlendirme toplantıları olacak. Grup başkanı alarak Cihan Paçacı, Musavvat Dervişoğlu, Koray Aydın, Şenol Sunat'ın isimleri geçiyor Teamül yaşça büyük ve siyaseten kıdemli bir ismin grup başkanı olması, Cihan Paçacı veya Koray Aydın olursa MYK’daki görevlerini bırakacaklar" dedi ve CHP'deki istifaları da şu şekilde aktardı:

"Dün gece Kılıçdaroğlu 6 lideri çağırmıştı. Hem görüşme öncesi hem sonrası MYK ile kapsamlı değerlendirmeler yaptı Kılıçdaroğlu. O değerlendirmeler sırasında MYK üyelerinnin tamamının Kılıçdaroğlu'na istifasını sunduğunu öğrendim. Ancak Kılıçdaroğlu'nun 'bu akşam için erken' diyerek kabul etmediği belirtildi. Kılıçdaroğlu tekrar bir MYK toplantısı yapacağını ve il başkanları ile bir araya geleceğini bildirdi. Şimdi CHP hızlı bir değerlendirme ve özeleştiri süreceği göreceğiz. Parti kurmaylarından genel olarak verilen mesaj, "Seçimi kaybetmiş gibi davranmayacağız. Özeleştiri yapacağız. Kendi değişimimizi gerçekleştireceğiz." şeklinde... 'Kağıtlar yeniden karılır' vurgusu dile getiriliyor"

İMAMOĞLU DEĞİŞİM İSTEDİ: PEKİ NE DEMEK İSTEDİ?

Ekrem İmamoğlu'nun değişim açıklamasını da değerlendiren Canova, "Ekrem İmamoğlu'nun verdiği değişim mesajı ne anlama geliyor peki? Dün akşam İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu'nun uzun bir görüşme yaptığı dile getiriliyor. Dün akşamki Kılıçdaroğlu'nun yaptığı konuşmanın ileriye dönük bir kararı ifade etmediği vurgulanıyor. CHP'de değişim mesajı bu sabah itibariyle de dillendirilmeye başladı.

Bu sabah itibariyle ancak bunun nasıl ve ne şekilde olacağını yapılacak değerlendirme toplantıları sonrası göreceğiz. Önce Meclis'te vekillerin yemin töreni var o beklenecek ertesi gün parti grubu şekillenecek. Bu dönem Grup Başkanlığını Özgür Özel'in yapması bekleniyor.

2022 Temmuz ayında yapılması gereken kurultay 1 yıl ertelenmişti. Şimdi kurultay için eğer olağanüstü çağrı ile toplanırsa il ve ilçe kongreleri yapılmayacak kısa sürede kurultay toplanacak. Olağanüstü çağrı yapma yetkisi genel başkanda. Olağanüstü olmazsa il ve ilçe kongreleri olacak Eylül gibi büyük kurultaya gidilecek" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç