Son Dakika: İçişleri Bakanı Soylu, Depremde Son Durumu Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: İçişleri Bakanı Soylu, Depremde Son Durumu Açıkladı

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada deprem bölgesinde son durumu aktardı.

Haberler 23 Kasım 2022 10:58 0
Son Dakika: İçişleri Bakanı Soylu, Depremde Son Durumu Açıkladı

İçişleri Bakanı Soylu , depremde son durumu açıkladı.

Düzce'de gece 4.08'de şiddetli bir deprem meydana geldi. 5.9 büyüklüğünde yaşanan deprem sonrası bazı evlerde hasar oluşurken çok syaıda yaralı olduğu belirtildi. Gelen son dakika bilgilerine göre bölgeye giden Süleyman Soylu, incelemelerde bulunurken yaralıların son durumları hakkında da bilgi verdi.

Gölyaka İlçesi'ne giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölgede hasar tespiti yapılacağını söyledi. Okullarda genel durumun tespiti için tarama da yapılacağını söyleyen Bakan Soylu, bölgede son durumu da aktarı. 

Bakan Soylu, deprem sonrası 50 yaralı olduğu, 33'ünün taburcu olduğunu söyledi. Bakan açıklamasında, "Yaklaşık 50 hafif yaralımız var, 33'ü taburcu olmuş. Köylerden çok büyük hasar bilgisi almadık" ifadelerini kullandı.

Hasar tespitine ilişkin soru üzerine Soylu, bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'la görüşme yaptığını dile getirdi ve bu konuda gerekli adımların atılacağına yer verildi.

Bakan Soylu hasarlarla ilgiğli yaptığı açıklamasında, "8 bin konutta özellikle Gölyaka'da hasar tespit çalışması yapılacak. Gerekli ekipler gönderildi. Valiliğin koordinasyonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün koordinasyonunda gerekli taramalar yapılacak" ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç