Son dakika: Hükümetin konutta yeni planları var
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Hükümetin konutta yeni planları var

Hükümetin konutta yeni planları olduğu açıklandı. Açıklama bugün A Haber'de geldi. İşte gelen son dakika açıklaması.

Emlak 26 Ara 2023 1
Son dakika: Hükümetin konutta yeni planları var

Gayrimenkul Uzmanı Olcay Selvi açıkladı: Hükümetin konutta yeni planları var.

Ev alma hayali kuran vatandaşların bu düşünceleri hayalde kalmaya devam ediyor. Yükselen konut fiyatları, yine aynı şekilde yüksek seviyelere çıkan konut kredileri ile birlikte vatandaşlar, değil ev almak, ev kiralamda bile ciddi sıkıntılar yaşıyor.

A Haber ekranlarında konuk olan Gayrimenkul Uzmanı Olcay Selvi, 2023 yılının ekonomi açısından değişik bir yıl olduğunu söyledi. Seçim öncesi faizlerin düşük kaldığı, seçim sonraıs ekonomi yönetiminin değişmesi ile art arda faizlerin artırıldığını söyleyen Selvi, "Mevduat faizleri diğer faizlere de etki eden önemli faizler. Bugün mevduat faizlerinin yükselmesi, nispeten konut kredisi faizlerinin de yükselmesine sebebiyet verdi" dedi ve açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Gayrimenkul satışı azaldı mı? Evet nispeten geçtiğimiz yıllara göre düşüşler görüldü ancak bazı şerlerin içindeki hayır da burada ortaya çıkıyor"

FİYATLAR DÜŞTÜ

Fiyatların düşmeye başladığını söykeyen Selvi, sözlerinin devamında, "Gayrimenkuldeki bu düşüş fiyatlara da bir düşüş olarak yansıdı. Fiyatların üzerinde ciddi bir köpük vardı. Bu köpük en azından hem kira hem de satış fiyatlarında nispeten yıl sonu itibarıyla geri gelmiş durumda. Biz bu düşüşün bir süre daha devam edeceğini düşünüyoruz" dedi.

2024 YILI İÇİN HÜKÜMETİN KONUTTA YENİ PLANLARI VAR!

Selvi açıklamasının devamında 2024 yılı içinde hükümetin gayrimenkuller için farklı planları olduğunu söyledi ve satışların ciddi şekilde artacağını söyledi. Selvi yaptığı açıklamada, "Hükümetin 2024 yılı içerisinde gayrimenkul için çeşitli planları var. Özellikle yaza doğru, satışlarda ciddi oranda artış bekliyoruz" diyerek yeni kampanyaların yolda olduğunu söyledi.

Geçen gün açıklanan yarısı bizden kampanyası ile ilgili açıklama yapan Selvi, "Cumartesi günü "Yarısı Bizden Kampanyası" ile çok özel koşullarda, konut yenileme çalışmalarının İstanbul'da yapılacağı söyleniyor. Bununla alakalı devletimiz, daire başına 1,5 milyon TL'ye varan destek paketi açıkladı" dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Rezerv alanlara yapılacak 400 bin konut, arza eklenecek. Arzın çoğalması fiyatlara da bir noktada yansıyacak ve fiyatlar dengeli bir şekilde düşecek"

YENİ KONUT PLANLARINDA NELER VAR?

Yarısı Bizden kampanyasının yanı sıra 2024 yılında gelecek diğer kampanyalar hakkında açıklama yapan Selvi, arsanın devletten, konutun özel sektörden geleceği ve vatandaşlara 49 yıllığına bu evlerin kiralanacağı, bu şekilde kiralık konutta sorunun çözüme kavuşturulacağını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"İşi faizden ve krediden çıkartabilecek, bir gayrimenkul sertifikası programı var. Bu program şu anda masada. Çok inanılan ve inandığımız bir program.

Yeni konut modelinde arsanın devletten olduğu, üstündeki inşaatı özel sektördeki inşaat firmalarının yaptığı ve vatandaşa satılık değil de kiralık şeklinde bir konut modeli olacak.

2024'ten şu anda ilk etapta beklentiler bunlar. Umarım ekonomimiz ve devletimiz adına güzel bir olacaktır"

Siz konutta hangi kampanyaları bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

BAŞVURU

Yeni konut planlarında TOKİ'den ucuza satılık ev ve arsa devletten ev özel sektörden kiralık konut projelerinin olduğu bildirildi. 2024 yılında projelerin hayata geçeceği açıklandı. Başvurular başladığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
Faiziniz basinizi yesin milletin barinacak evi yok hatayda milletiniz artan kiralardan basini sokacak ev bulamiyor icine ettiniz devlet bize bakmiyor mus gercekten 6 subattan sonra anladik