Son Dakika: HSK Yaz Kararnamesi ile 5426 Hakim ve Savcının Görev Yeri Değişti 2022 (Liste Yayınlandı mı?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: HSK Yaz Kararnamesi ile 5426 Hakim ve Savcının Görev Yeri Değişti 2022 (Liste Yayınlandı mı?)

Son dakika haberi: HSK'dan adli ve idari yargı görev yeri değişikliği açıklaması geldi. Kararname ile 5426 hakim ve savcının görev yeri değişti.

Çalışma Hayatı 19 Haz 2022 22:07 0
Son Dakika: HSK Yaz Kararnamesi ile 5426 Hakim ve Savcının Görev Yeri Değişti 2022 (Liste Yayınlandı mı?)

Son dakika : HSK yaz kararnamesi yayımlandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Büyük bir merakla beklenen açıklamada 2022 adli ve idari yarı ana kararnamesinin tamamlandığına yer verildi.

HSK 1. Dairesi Başkanı Halil Koç'un başkanlığında toplanan ve son rötuşları yapılan kararname iel birlikte 5 bin 75 adli yargı, 351 ise idari yargıdan olmak üzere toplamda 5 bin 426 adet hakim ve savcının görev yerleri değiştirildi.

Söz konusu değişikliklere baktığımızda en dikkat çekenleri şu şekilde oldu:

Konya Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Ramazan Solmaz, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirildi.

Antalya Başsavcısı olarak görev yapan Halil İnal, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirilirken, İstanbul Başsavcı Vekili olarak görev yapan Zafer Koç, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı görevine alındı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Habip Korkmaz Kayseri Başsavcılığı görevine alınırken, Yargıtay Savcısı olarak görev yapan Ali Yeldan ise Kayseri Başsavcılığı görevine atandı.

Bu isimlerin yanı sıra Bitlis, Karaman, Muğla, Balıkesir ve Van ile birlikte birçok şehirde başsavcılar değişti.

Söz konusu kararname ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir a çıklama yapan HSK 1. Daire Başkanı Halil Koç, ; “Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi olarak, 2022 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana kararname çalışmalarını tamamlamış olup birazdan HSK internet sitemizde yayımlanacaktır. Meslektaşlarımızın yeni görevlerini tebrik eder, başarılar dilerim,Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Koç açıklamasında, "2022 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana kararnamemiz 5075 Adli, 351 İdari Yargı mensubu meslektaşımızı kapsamaktadır." dedi.

LİSTE

Listenin 20 Haziran REsmi Gazete sayısında yayımlanması bekleniyor. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç