Son dakika: Hisse geri alımı nedir, hisseyi nasıl etkiler , yükselir mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Hisse geri alımı nedir, hisseyi nasıl etkiler , yükselir mi?

Borsada hisse geri alımı nedir? Şirketlerin hisse geri alımı diğer hisseleri yükseltir mi? İşte gelen son dakika açıklaması.

Borsa 14 Şubat 2023 22:43 0
Son dakika: Hisse geri alımı nedir, hisseyi nasıl etkiler , yükselir mi?

Hisse geri alımı nedir, hisseler yükselir mi düşer mi nasıl etkiler?

Bugün SPK'dan önemli bir karar geldi. Gelen karar ile şirketlere hisse geri alımlarında alınan verginin kaldırılacağına yer verildi. Konu ile ilgili son dakaçıklaması geldi. Yapılan açıklamada şirketlere hisse geri alımında vergi muafiyeti geleceği, yapılacak geri alımlarda verginin kaldırıldığına yer verildi. Konu ile ilgili Resmi Gazete'de karar yayınlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde detaylara yer verildi. Söz konusu karar şu şekilde:

"193 sayılı gelir vergisi kanununun 94 üncü maddesinde yer alan tevkifat nispetlerine ilişkin 12/1/2009 tarihli ve 2009/14592 sayılı bakanlar kurulu klararının eki kararda değişiklik yapılması hakkındaki ekli kjararın yürürlüğe konulmasına, mezkur kanunun 94 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

14/2/2023 TARİHLİ VE 6791 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARI EKİ

MADDE 1  193 sayılı gelir vergisi kannunun 94 üncü maddesinde yer alan tevkifat nispetleri hakkındaki 12/1/2009 tarihli ve 2009/14592 sayılı Bakanlar Kurulu kararının eki kararın 1 i,nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir:

"193 sayılı kanunun 94 üncü maddesinin dördüncü fıkrası kapsamında, tam mükellef sermaye şirketlerinin iktisap ettikleri kendi hisse senetleri veya rotaklık paylarına ilişkin olarak dağıtılmış kar payı sayılan tutarlar üzerinden yhüzde 0 oranında tevkifat yapılır"

Söz konusu karar bugün itibarıyla yürürlüğe girdi ve yürütmesi Cumhurbaşkanlığı tarafından takip edilecek.

NE DEMEK?

Pay geri alımı belirli bir program çerçevesinde (belirli bir süre içerisinde, belirli bir fiyat aralığında ve belirli bir pay adedine kadar) bir şirketin kendi paylarını satın almasıdır. Bu kapsamda şirket, kendi hisselerini alırken vergi muafiyeti olacak. Siz hangi hissede alım bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7'yi takipte kalarak borsa haberlerinden haberdar olabilirsiniz.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com borsa, hisseler, kripto paralar, emtia fiyatları, döviz kurları ve kripto paralar hakkında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi, yatırım uzmanları , yatırım şirketleri ve portföy yönetim şirketleri tarafından verilen bir hizmettir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç