Son dakika: Hemşire, Ebe, Teknisyen ve Doktor maaşı belli oldu 2023 Ocak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Hemşire, Ebe, Teknisyen ve Doktor maaşı belli oldu 2023 Ocak

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan memur maaş zamlarını açıkladı. İşte hemşire, ebe, doktor, teknisyen maaş zamları.

Sağlık 3 Ocak 2023 16:31 0
Son dakika: Hemşire, Ebe, Teknisyen ve Doktor maaşı belli oldu 2023 Ocak

Ocak 2023 hemşire, ebe, doktor ve teknisyen maaş zammı belli oldu.

Ocak 2023 'te hemşire ve ebelerin alacakları maaş zamları belli oldu. Peki personeller ne kadar maaş alacak? Hemşire maaş zammı kaç TL ? Zamlı maaşlar ne zaman hesaplara yatacak? 

ERDOĞAN AÇIKLADI: ZAM YÜZDE 25

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında, "İnşallah önümüzdeki aylarda enflasyondaki düşüşü göreceğiz. Hedefimiz, bu yıl enflasyonun üzerindeki köpüğü tramamen alıp gelecek sene meseleyi ülke gündeminden tamamen çıkarmaktır. Tabi enflasyon oranlarının belli olması, aynı zamanda memur ve emekli zamlarının da şekillenmesi anlamına geliyor. Geçen yıl memur maaşlarında yüzde 87 oranında artış yaptık. Ayrıca gelir vergisi muafiyeti, sözleşmeliye kadro ve ek gösterge gibi ilave şeyler getirdik. Açıklanan 2022 enflasyona göre memur ve emeklilerinin Ocak ayındna itibaren geçerli yılın ilk yarısını kapsayan maaş artış oranı yüzde 16.48 olarak uygulanacaktır. SSK ve Bağ Kur emeklilerinde ise bu oran 15.4 olarak ortaya çıkmıştır. Buradan tüm millete tüm emeklilerinin maaş artış oranının yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum" dedi.

HEMŞİRE MAAŞI NE KADAR?

Hemşireler 2023 Ocak ayından itibaren maaşlarını zamlı alacak ve 14 bin 785 TL olacak.

DOKTOR MAAŞI NE KADAR?

Uzman Doktor maaşları ise yeni zamla birlikte 23 bin 566 TL olacak. 

TEKNİSYEN MAAŞI

Teknisyen(Lise mezunu) maaşı 12 bin 625 TL oldu.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç