Son dakika: Hem 7500 TL, hem 7500 TL üzeri maaş alan emekliye zam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Hem 7500 TL, hem 7500 TL üzeri maaş alan emekliye zam

Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında tüm emeklilere zam geleceğini söyledi.

Emekli Haberleri 27 Mayıs 2023 08:55 0
Son dakika: Hem 7500 TL, hem 7500 TL üzeri maaş alan emekliye zam

Emekli maaş zammı hakkında yeni açıklama geldi: 7500 alana da, üzerinde maaş alana da zam gelecek.

Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir son dakika açıklamasında bulundu ve emekli maaş zammına değindi. Cnn Türk canlı yayınına katılan Bakan Bilgin, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarıldığını, ancak 7500 üzerinde maaş alanlara bir zam yapılmadığını, yeni düzenleme ile hem en düşük emekli maaşının yükseltileceği hem de 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alanlara zam geleceğini söyledi.

En düşük memur maaşına yapılacak zamma değinen Bakan Bilgin, "En alt düzeydeki memur maaşı 22 bin tl düzenlemesiyle birlikte öğretmenlerin maaşlarını da yeniden düzenliyoruz. Akedemisyenlerin, asistanların ücretleri, kamuda verilebilecek. Yeni göreve başlayanlar arasında verilebilecek en üst düzey ücret olması gerektiğini savunuyorum. Vakıf ve özel üniversitelere içinde mutlaka alt sınırın konması lazım. Çünkü özel ve vakıf üniversiteleri bunları aşırı derece de istismar ediyorlar. Ben onlara teftiş gönderiyorum. Mücadele ediyorum ama yasal olarak bunların alt sınırı belirlenmesi lazım. inanıyorum" dedi.

Asgari ücrete yapılacak zamma da değinen Bakan Bilgin, "Reel fiyatlardaki değişimi belirleyip ona göre yapıyoruz ama yurttaşlarımızın aklında kalsın diye ben 500 dolardan bahsettim. Biz cumhuriyet tarihimizin en büyük artışını yaptık ama şimdi değerlendirmeleri yapıp tekrardan zam yapacağız" dedi.

EMEKLİ ZAM

Emekli maaşlarına yapılacak zamma değinen Bakan Bilgin, “7 bin 500 liradan yaklaşık 9.5 milyon insan istifade etti. Emekli insanlarımız yuvarlak 15 milyon kişi. Bundan istifade edemeyen, prim ödemiş insanlar var. Onlardan yoğun talep geldi. Sayın cumhurbaşkanımız katıldığı programda onlarla da ilgili düzenleme yapacağız. Temmuz ayında bütün bunları yeniden değerlendireceğiz. Ödediği prim dikkate alınarak kademeli olarak artış olacak" ifadelerini kullandı.

EMEKLİYE MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN?

Emekli maaş zammı Temmuz ayında gelecek. Temmuz enflasyon rakamlarının ardından emekli maaş zammı da belli olacak. Zam açıklandığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç