Son dakika: HDP, seçimlerde hangi adayı destekleyeceğini açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: HDP, seçimlerde hangi adayı destekleyeceğini açıkladı

HDP'den son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Mithat Sancar, seçimlerde Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini söyledi.

Seçim 28 Nisan 2023 13:41 0
Son dakika: HDP, seçimlerde hangi adayı destekleyeceğini açıkladı

HDP'den son dakika açıklaması: Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar yaptığı son dakika açıklamasında, 14 Mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini söyeldi. 

İsmail Saymaz'a açıklamalarda bulunan Sancar, destek nedeniyle Kılıçdaroğlu'ndan herhangi bir talepleri olmadığını söyledi. “tek adam rejimine son vermek” hedefi doğrultusunda Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini söyleyen Sancar, “Amacımız seçimin ilk turda bitmesidir. Bunun Türkiye'de demokratik dönüşüme giden yolda önemli adım olacağını düşünüyoruz” diyor.  Sancar, bu destekten ötürü Kılıçdaroğlu'ndan taleplerinin olmadığını da ekliyor"

Bugün yayınlanan yazısında İsmail Saymaz, "Biz bu seçimi Türkiye tarihinin en kritik seçimi görüyoruz. İki stratejik hedefimiz var. Birinci hedef, tek adam rejimine son vermek. İkinci hedef, demokratik dönüşüm konusunda en etkili güç haline gelmek. Tek adam rejimine son vermenin yolu cumhurbaşkanlığı seçiminden geçiyor. Bir tarafta rejimi kalıcı hale getirmek isteyen Cumhur İttifakı'nın adayı var; Erdoğan. Diğer yanda, rejimi değiştirme sözü veren Kılıçdaroğlu var. Tek adam rejimini sonlandırma noktasında Kılıçdaroğlu ile hedeflerimiz örtüşüyor. Bu nedenle Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı verdik" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç