Son dakika haberleri: İsrail yanıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika haberleri: İsrail yanıyor

İsrail'den son dakika haberi geldi. Gelen haberde bölgede çok sayıda bölgede büyük yangınlar çıktığı bildirildi.

Dünya 3 Haz 2024 08:36 6
Son dakika haberleri: İsrail yanıyor

Son dakika haberi geldi: İsrail yanıyor.

İsrail'den son dakika haberi geldi. Gelen haberde İsrail'de büyük yangın çıktığı ve birçok eivn yanmaya başladığı görülyür. rBölgeden haberleri aktaran İsrail basını Kuzeyde büyük yangınlar çıktığını bildirdi.

2022 yılı başında Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılara ara vermeden devam eden, kadın, çocuk, yaşlı sivil genç dinlemeden bölgede katliam yapan İsrail, şimdi kendi derdi ile uğraşmaya başladı. Gelen son dakika bilgilerine göre birçok kentte büyük yangınlar çıktığı bildirildi.

Kuzey bölgede yaşanan yangınlar bir gündür devam ediyor. Kiryat Shmona'nın kuzeyindeki Ramim Sırtı'nda büyük yangınların yeniden alevlendiği bildirilirken olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildiği bildirildi.

Kiryat Shmona ve Margaliot'ta bulunan evlerin tehlike altında olduğu bildirildi.

KENT SAKİNLERİ YARDIM DİLENDİ

Bölgeden gelen son dakika bilgilerine göre çevre köylerde yaşayanların yardım istediği öğrenildi.

Celile-Golan bölgesinde 15 sıcak nokta bulunduğu ve bölgede meydana gelen yangınların roket saldırıları sonucu meydana geldiği bildirildi. Kiryat Shmona'da yedi itfaiye istasyonu ve on itfaiye ekibi şehrin her yerine konuşlandırıldı ve yangının evlere sıçramasının önüne geçilmeye çalışılıyor.

İlçe Komutanı Sub-Tefsar Yair Elkayim yangınlarla ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Yangını kontrol altına alıp, ev sakinlerinin evlerini koruyana kadar burada kalacağız. Her ev için mücadele edeceğiz. Yangını söndürene kadar durmadan çalışacağız" ifadelerini kullandı.

İşte bölgeden gelen görüntüler:

Dün başlayan yangınların atılan roketlerden kaynaklandığı açıklanırken yangınların halen devam ettiği bilgisi geldi.

SON DAKİKA AÇIKLAMASI GELDİ

İsrail Tarım ve Orman Bakanı Avi Dichter yangınlarla ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve yangının yerleşim yerlerine geldiğini söyleyerek 30 bin kişinin evinden ayrıldığını söyledi. Dichter yaptığı açıklamada, “Maalesef yangını kontrol altına almamız mümkün değil şu an’a kadar 30 bin kişi evinde ayrılmak zorunda kaldı ve yangın merkeze ulaştı" ifadelerini kullandı.

KOMŞU ÜLKELERDEN YARDIM İSTENECEK

Gelen son dakika bilgilerine göre İsrail hükümetinin sönmeyen orman yangınları sonrası kriz masası kurduğu ve çevre ülkelerden yangının söndürülmesi için yardım isteyeceği öğrenildi. Çevre ülkeler arasında Türkiye de var.

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 48 Gün Önce
bir uçtan bir uca bir yer kalmasın çayır çayır yansun inşallah okadar bebeğin çocuğun annenin gözyaşları yanınıza kalmasını n insallah
Ziyaretçi 49 Gün Önce
inşallah yok olursunuz
Ziyaretçi 53 Gün Önce
Allah kahru perişan etsin inşallah
Ziyaretçi 53 Gün Önce
Allahim sen biliyorsun
Ziyaretçi 53 Gün Önce
Allahım beter etsin inşallah yok etsin