Son dakika haberler... Türk Metal Mess işçileri için zam görüşmeleri sonrası açıklama bekleniyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika haberler... Türk Metal Mess işçileri için zam görüşmeleri sonrası açıklama bekleniyor

Türk Metal MESS işçileri için kritik bir görüşme yapıldı ve kısa sürede açıklama gelmesi bekleniyor.

İş Dünyası 17 Ocak 2023 15:40 0
Son dakika haberler... Türk Metal Mess işçileri için zam görüşmeleri sonrası açıklama bekleniyor

İş bırakan MESS Metal işçileri için kritik görüşme bugün yapıldı.

Türk Metal MESS'ten dün yapılan açıklama işçileri heyecanlandırırken işçiler bugün, düşük maaşlar ve özlük hakları nedeniyle iş bırakma  eylemine gitti. 

TÜRK-İŞ GENEL SEKRETERİ - TÜRK METAL SENDİKASI GENEL BAŞKANI Pevrul Kavlak yaptığı açıklamada işçiler için önemli bir karara imza atmayı beklediklerini söyledi. Kavlak yaptığı açıklamasında, "MESS ile görüşmelerde artık sona geliyoruz. Yarın sabah saat 10:30' da müzakerelere devam edeceğiz. Üyelerimizi memnun edecek, ekonomik zorluklara karşı onları bir nebze olsun rahatlatacak bir düzenlemeyi mutlaka yapacağız" ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞME YAPILDI AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Bugün saat 10.30'da müzakereler yapıldı ve açıklama yapılması bekleniyor. Açıklama gelince haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu maaş zamları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Biz ocak ayından itibaren yüzde 110 ile yüzde 130 arasında zam istedik. Ancak işveren yüzde 45 teklifiyle geldi. İhracata dayalı ekonomi modeliyle şirketler karlarını artırdı. İşçinin de refah payını istemesi çok doğal. Ancak işverene zam yapmaması gerektiğine yönelik bir hükümet baskısı olduğundan da kuşkulanıyoruz. Grev yasaklansa da biz yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.

ZAMLARI DÜŞÜK İŞÇİLER İŞ BIRAKTI

İşçiler 23 Ocak tarihine kadar iş bırakma eylemine başladı. İşçiler yaptıkları açıklamada, hak ettiklerini alana kadar mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. 

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç