Son dakika haberler: 2. EYT düzenlemesi açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika haberler: 2. EYT düzenlemesi açıklandı

Son dakika haberi: 2. EYT düzenlemesi kısa sürede meclis gündemine gelecek. Düzenleme detayları ve son dakika açıklaması yazımızda.

Son dakika haberler: 2. EYT düzenlemesi açıklandı

2. EYT düzenlemesi geliyor.

Emeklilikte son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada İsa Karakaş, 2. EYT düzenlemesinin hayata geçeceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimden önce açıkladığı ve müjdesini verdiği Bağkurlulara 5 yıl erken emeklilik düzenlemesinin geleceğini söyledi. Bu açıklamaya değinen Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, "İkinci bir EYT dalgası geliyor" dedi ve son durumu paylaştı.

500 BİN KİŞİ EYT'DEN EMEKLİ OLACAK

500 bin SSK'lının bu sene EYT'den emekli olacağını açıklayan Karakaş, SSK ve Bağkur prim eşitleme denilen mesele olduğunu söyleyerek, "Bunların haricinde Bağ-kur prim eşitleme dediğimiz mesele var. 9 bin prim günü fazla olduğu için 7200 güne düşürülmesi çalışmalar devam ediyor. Bütün hazırlıklar var, kimlerin kapsamda olduğu belli. Taslak Meclis'e getirilmesi kaldı" dedi.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK VE EMEKLİ ZAMMI

Gelecek düzenlemede ev hanımlarına emeklilik düzenlemesi olacağını söyleyen Karakaş, "Diğer bir boyut da ev kadınları. Onlara da söz verildi, maliyet hesabı yapıldı. Daha az primle ve çocuk sayısına göre erken emekli olunabilecek" dedi.

2. EYT düzenlemesinin kısa sürede meclise geleceği açıklandı. Düzenleme meclise geldiğinde haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI

Prim ödeme gün sayısı çok olana çok maaş konusuna değinen Karakaş, "3 bin 600 gün prim ödeyene 10 bin TL verdik değil mi 10 bin 80 gün prim ödeyene de 10 bin TL verdiğin zaman eksik ödemesi var. Aslında maaşı 30 bin TL olması gerekiyor" dedi ve açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"En düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye çıkıyorsa gün sayısı daha fazla olanların daha fazla maaş alması gerekiyor"

SEYYANEN ZAM OLMADAN DÜZELME OLMAZ

Karakaş, SSK ve Bağkur emeklilerine zam olmadan düzelme olmayacağını söyleyerek, "SSK, Bağ-kur ve memur emeklisine seyyanen zam olmadan düzeltme olamaz" dedi.

Yorumlar (13)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
Staj ve Çıraklık mağduriyeti bu 2. Eyt pakentide olmalıdır,bu mağduriyet ve söz verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz, ssk kartı verilerek sigortanız artık emeklilikte geçerli diyerek bizler mağdur edildik 30 yıllık bu mağduriyeti biran önce bitmelidir.
Ziyaretçi 4 Ay Önce
ikinci eyt ile ikinci ekonomik kriz yaşayacağız belliki!
Ziyaretçi 4 Ay Önce
Sgk öncesi Doğum borçlanması bekleyen anneler var ev kadınları ile birlikte top yekün çözüm istiyoruz öncelik olmalı primi işveren tarafından ödenmemiş çocuklar nedeniyle çalışma hayatından atıl kalan anneler sesleniyor vergisi ni veren #ŞartsızDoğumBorçlanma bekliyoruz anneler arasındaki eşitsizliğin düzeltilmesini istiyoruz öncesi ve sonrası diye ayrılmadan
Ziyaretçi 4 Ay Önce
asgari ücretli ve Bagkur emeklisine seyyanen zam verilmeli bu zam en az %50 olmalı ve Memur emeklisi ssk ve bağkur emeklisinden fazla alıyor onlarada ona göre %25 gibi zam yapılmalı çünkü çok maaş alana az zam,az maaş alana az zam verilmeli ve sosyal denge ve adalet sağlanmalıdır
Ziyaretçi 4 Ay Önce
2000binden sonra işe giren fakat 7bin günü olanlarda yararlanırmı