Son Dakika Haberi: Yüksek Sigara Zammı Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika Haberi: Yüksek Sigara Zammı Geliyor

Son dakika haberi: Sigara fiyatları ile ilgili tiryakileri üzen son dakika açıklaması geldi. Açıklamada yüksek zammın yolda olduğuna yer verildi.

Son Dakika 14 Mayıs 2022 18:31 8
Son Dakika Haberi: Yüksek Sigara Zammı Geliyor

Korkutan sigara zammı açıklaması: 40 lirayı bulabilir.

Son günlerde sigara fiyatlarına art arda zamlar geldi. Tüm sigara gruplarına gelen zamların ardından tiryakileri üzecek bir son dakika açıklaması daha geldi. Haber Türk'ün son dakika olarak aktardığı haberde sigara ile alkol fiyatlarına ÖTV tutarının her 6 aylık dönemde bir ÜFE oranında arttırıldığını söyledi. Bu nedenle Temmuz ayında yüksek bir zammın yolda olduğuna yer verildi.

2 LİRA ZAM GELDİ

Mayıs ayının başında sigara fiyatlarına art arda zam geldi. Philip Morris, JTİ ve BAT  grubu ile diğer gruptaki tüm sigaraların paket fiyatlarına 2 liralık zam gelmişti. Zamlı fiyatlar Mayıs ayının ilk haftasındna itibaren geçerli oldu. 

ÜFE REKOR KIRIYOR

Son dönemlerde yüksek enflasyon rakamları geliyor. Son oalrak 

TOPLAM ÜFE NE KADAR?

TÜİK tarafından yapılan açıklamada Ocak ayındna bu yanaki ÜFE rakamları şu şekilde gerçekleşti:

Ocak ayında yüzde 10,45

Şubat ayında bir önceki aya göre %7,22

Mart ayında bir önceki aya göre %9,19

Nisan ayında bir önceki aya göre %7,67

Mayıs ve Haziran ayı ÜFE oranlarının açıklanması ile birlikte toplam ÜFE belli olacak ve yüzde 40'tan fazla olması bekleniyor. Bu oranda ÖTV'de fiyat artışı olursa ciddi bir zammın beklendiği açıklandı. 

HaberTürk tarafından yapılan haberde 4 ayda yüzde 39 oranında gelen ÜFE'nin yüzde 60 seviyesine kadar çıkabileceğine yer verildi. Eğer bu oranda ÜFE gelirse sigaralardan alınan maktu vergi tutarı 14.4 TL seviyesinden 23.03 TL seviyesine kadar çıkabilecek. 

Bu hesaba göre baktığımızda bir paket sigaradan alınacak vergi tutarı en az 23 lira 3 kuruş seviyesine kadar çıkacak. Bu da sigara satış fiyatına yüksek zam yapılacağı şeklinde yorumlandı. Yani en düşük sigara paket fiyatı 36,5 TL olacak. 

ALKOLE DE YÜKSEK ZAM

Söz konusu oran ile paralel olarak alkol fiyatlarına da zam yapılacak. Önümüzdeki günlerde bekleyip göreceğiz.

DÜŞÜRME YETKİSİ VAR

Maktu vergi tutarı Cumhurbaşkanı kararı ile alınıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu oranı düşürme yetkisi var. Sizdce düşer mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Elimizi versek kolumuzu alamıyoruz nasıl olacak bilemedim geçim sıkıntısı çok zor coooook her şeye zam asgari ücrete zam yok ilginç ve enterasan.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sene sigaraya 4 sefer zam geldi asgari ücrete hiç yansimiyor nedense kaşıkla veriyorsunuz kepçeyle geri aliyorsunuz.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sene sigaraya 4 sefer zam geldi asgari ücrete hiç yansimiyor nedense kaşıkla veriyorsunuz kepçeyle geri aliyorsunuz.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yok böyle birşey zam üstüne zam asgari ucretide 7 bin TL olması gerekiyor sayın cumhurbaskanim malum herşeye zam gelince asgari ücretin bu durumda kalması hicde güzel birşey değil yağa zam una zam ekmeğe zam sigaraya zam elektirige doğalgaza herkez ahoooooo diyor.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bidaha oy moy yok garibin bi acı sigarası vardı millet tütün sarıp içiyor bu gidişle sigara paketi almak zengin işi olacak Bakalım gariban tütün saran kime oy verecek