Son dakika haberi: Yeni torba yasa geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika haberi: Yeni torba yasa geliyor

Son dakika haberi: Vedat Işıkhan'dan seçim sonrası meclis gündemine ilişkin ilk açıklama geldi. Yeni torba yasa gelecek.

Haberler 5 Mart 2024 66
Son dakika haberi: Yeni torba yasa geliyor

Vedat Işıkhan'dan son dakika açıklaması: Seçimden sonra yeni torba yasa gelecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Işıkhan kabine sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada yeni bir torba yasa mesajı verdi. Peki torba yasa ne zaman gelecek? Taşerona kadro var mı? Belediye şirket işçilerine kadro gelecek mi? 2000 2008 arası sigorta girişi olanlara kademeli emeklilik gelecek mi?Torba yasada neler olacak? İşte son dakika bilgileri.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİ ZAMMI AÇIKLAMASI

Kabine sonrası kameralar karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhuriyet tarihimizin en büyük demokrasi ve kalkınma adımlarını atarken en olumlu gelişmeleri çalışanlarımızın, emeklilerimizin, dezavantajlı kesimlerin hayatlarıyla evet gerçekleştirdik. En düşük emekli maaşını 66 liradan 10 bin liraya, nereden nereye… Asgari ücreti 184 liradan 17 bin liraya, engelli maaşını 25 liradan yaklaşık 4 bin liraya çıkarmış, her alanda milletimizin refah seviyesini katlayarak yükseltmiş bir Hükümet olarak çalışanlarımızın ve emeklilerimizin bugünkü sıkıntılarına gözlerimizi kapamamız mümkün mü? Elbette yaşanan sıkıntıların farkındayız. Geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarına şu kadar zam yapacağız diyen muhalefetin nasıl boş konuştuğunu örnekleriyle anlattım. Sözü edilen artışları ülkenin tüm yatırımlarını durdursak, eğitim veya sağlık harcamalarının tamamını buraya aktarsak, kamu görevlilerine maaş vermesek bile karşılayamıyoruz. Bu demek değil ki çalışanlarımızı ve emeklilerimizi hayat pahalılığının pençesine terk edeceğiz. Tam tersine, enflasyonu yenerek, büyümeyi sürdürerek, milli gelirimizi arttırarak, devletimizi güçlendirerek her meselemizi çözdüğümüz gibi çalışanlarımızın ve emeklilerimizin gelirlerini de arttıracağız" ifadelerini kullandı.

EMEKLİLERE İKRAMİYE NE ZAMAN?

Kabineden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Vedat Işıkhan, geçen gün zam gelen ikramiye ödemeleri ile ilgili soruya yanıt verdi. Işıkhan, "Bayram ikramiyeleri 3 bin lira olarak belirlendi. Bir gelişme var mı" sorusuna şu şekilde cevap verdi:

"Hayırlı olsun. Yasa Meclis'ten geçmiş durumda. Ödeme günlerini planlıyoruz. Bayramdan önce emeklilerimizin hesabına aktarmış olacağız. Biz her zaman en iyi rakamları vermeyi arzu ederiz. Ancak koşullar doğrultusunda hareket ediyoruz. İnşallah daha iyi hizmetlerimiz olacak"

EMEKLİLERE YENİ DÜZENLEME GELİYOR

Emekliler Yılı kapsamında emeklilere desteklerin geleceğini, bu konuda çalışmaların devam ettiğini, yakın zamanda yeni müjdelerin geleceğini söyleyen Bakan Işıkhan, seçim sonrası düzenlemelerin geleceğini söyledi.

İstihdamı artırmak ve kayıt dışılığın azaltılmasının en önemli hedefleri arasında olduğunu söyleyen Bakan, istihdamı korumaya devam edeceklerini de söyledi.

TORBA YASADA İLK MADDE

Seçim sonrası Bağkur prim düzenlemesi gelecek mi? sorusuna cevap veren Bakan Işıkhan, "O da orta vadeli planlarımızın arasındaydı. Düzenleme içine alacağız tabii" dedi ve seçim sonrası düzenlemenin geleceğini söyledi.

Bu açıklamaya bakacak olursak seçimden sonra yeni bir torba yasanın geleceği görülüyor. Sizce yeni torba yasada neler olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

TORBA YASA NE ZAMAN?

Yeni torba yasanın Mayıs ayında gündeme geleceği bildirildi. Yeni torba yasa geldiğinde bildirimle haberdar olmak, içeriğini öğrenmek için finans7'yi takipte kalın ve MOBİL UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (66)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
Emekli maaşının çok olduğu ve 1000 TL vergi konulması torba yasaya eklenmelidir seçimden sonra yalnız dikkat
Ziyaretçi 4 Ay Önce
Şehit kardeşleri hammalik yapan fabrikalarda çalışan iş bulamayan ama gel gör ki Şanlıurfa da torpilli olanlar hemen işbaşı yapıyor belediyelerde .belediyeler işçi alımında Şehit ailelerine %2 hak tanışın.
Ziyaretçi 4 Ay Önce
3600 ne oldu oda önceki seçim vaatleri arasındaydı
Ziyaretçi 4 Ay Önce
dalgamı geçiyorsunuz seçime kadar olmayan seçimden sonra nasıl olacak türkiyede bir örneği varmı
Ziyaretçi 4 Ay Önce
5 sene sonra cikar millete batar