Son dakika haberi: Vedat Bilgin'den taşerona kadro ve belediye şirket işçileri açıklaması geldi 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika haberi: Vedat Bilgin'den taşerona kadro ve belediye şirket işçileri açıklaması geldi 2023

Son dakika haberi geldi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında taşeron ve belediye şirket işçilerine değindi.

Çalışma Hayatı 23 Mayıs 2023 08:32 73
Son dakika haberi: Vedat Bilgin'den taşerona kadro ve belediye şirket işçileri açıklaması geldi 2023

Son dakika: Taşerona kadro ve belediye şirket işçileri açıklaması geldi.

NTV canlı yayınına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin burada dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Siyaset, seçim ve kamu gündemine dair açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, Sinan Oğan'ın Erdoğan'dan yana tavır almasının tutarlı bir yaklaşım olduğunu söyledi ve "Sinan Bey'i tanırım, Sinan Bey'in kimliği, bugüne kadar siyasette ortaya koyduğu tavır açısından baktığımız zaman kendisiyle tutarlı bir yaklaşımı sergilemiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Oğan hakkında değerlendirmesine devam eden Bakan Bilgin, onun milliyetçi kimliği ile tanındığını söyleyerek, "Azerbaycan meselesinde, Azerbaycan'ın bütün problemleri konusunda hassasiyetlerini dile getirmiş bir siyasetçi. Dolayısıyla Azerbaycan'ın işgal edilmiş topraklarını kurtaran bir mücadelede açıkça Türkiye'nin tavrını ortaya koyan, bu konuda liderlik yapan, Aliyev'e destek olan Sayın Cumhurbaşkanımızın tavrı ortadayken bu hassasiyetlere sahip olan Sinan Oğan'ın başka bir tavır sergilemesi doğrusu beklenemezdi. Hayırlı olmasını diliyorum bu tavrın" ifadelerini kullandı.

KENDİLERİNİ SORGULAMALILAR

Muhalefetin, "14 Mayıs seçim sonuçlarına göre AK Parti'nin oy kaybettiği" yönünde gelen açıklamalarını da değerlendiren Bakan Bilgin, "21 yılda ana muhalefet partisinin oyu, yüzde 23-25 arasında gidip geliyor. 15 seçimde 23-25 arasında gidip gelen muhalefetin bunu sorgulamayıp AK Parti'nin oy kaybettiğini söylemesi doğrusu ilginç bir durum" ifadelerini kullandı.

SIĞINMACILAR

Sığınmacıların durumuna ilişkin de açıklama yapan Bakan Bilgin, "Sığınmacıların Türkiye'de daimi olarak kalması değil, bir plan halinde o ülkede barışın kurulduğu ölçüde oraya götürülmesi var. Hatta Türkiye, o ülkede terör örgütlerinin elinden bir bölgeyi boşaltarak orada bu insanlar için evler yaptı, yerleşim alanları yaptı, çarşılar, pazarlar yaptı ve yaklaşık 500 bin insan gitti. Önümüzdeki dönemde de 1 milyonun gideceği şeklinde bir planlama yapılıyor. Dolayısıyla sığınmacılar konusunu abartmayı veya Türkiye için bir iç mesele haline getirmeyi yanlış bulurum. Yabancı düşmanlığını da yanlış bulurum. Sadece yanlış bulmam şiddetle reddederim. Yabancı düşmanlığı Türkiye'ye, Türklerin milliyetçilerine, Türklerin vatanseverliğine yakışmaz" dedi.

EYT'DE AZ BİR SÜRE KALDI

Emeklilikte yaşa takılanlar konusuna da değinen Bakan, emekli maaşlarının bağlanma süresine ilişkin 1.7 milyon civarında başvurunun geldiğini ve SGK personellerinin bu 3 aylık süreçte yoğun gayret gösterdiğini ve maaş bağlama işleminin sürdüğünü söyleyen Bakan Bilgin, "Bu ay sonuna kadar tamamlanır diye düşünüyorum. Çok az bir süre kaldı, bu hafta içerisinde tamamlanır. Tamamlanmasa da en fazla bir hafta veya 10-15 gün sarkar. Ama kimsenin endişesi olmasın, herkes bütün haklarını birikmiş olarak alacak. Bazen eksik işlemleri olanlar var, onların dosyaları tamamlanıyor, onlarla ilgili hiçbir sorun yok" dedi.

TAŞERONA KADRO İLK GÜNDEME GELECEK SORUN

Bakan Bilgin yaptığı açıklamada asgari ücrete Temmuz'da zam geleceğini, asgari ücretin belli bir seviyeye geldiğini ve Temmuz ayında da benzer bir zam sürecinin işleyeceğini söyledi. Memur maaşlarının da 22 bin lira olacağını söyleyen Bakan, taşeron işçilere kadro ile ilgili çalışmalarda sona gelindiğini ve ilk gündemin kadro olduğunu söyleyerek, "Son kapattığımız dosya, geçici işçiler dosyası oldu. Onu Meclis'e intikal ettirebildik. Bunların birçoğu Meclis'te çözülecek. Yani biz hazırlığı yapıyoruz, teknik çalışma Meclis'te yapılıyor. Dolayısıyla orada benim önümde taşeron işçileri kaldı" dedi.

Kadrodan bildirimle haberdar olmak için finans7.com mobil uygulamasını aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİNE DÜZENLEME

Belediyelerde çalışan personellerin sorunlarının da önlerinde olduğunu söyleyen Bakan Bilgin, "Öyle bazı sorunlar var, onları da çözeceğiz inşallah. Hazırlıklarımız var, onlar da yeni Meclis döneminde çözüme kavuşacaktır" dedi.

Sizce hangi işçilere kadro verilmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (73)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
ASGARİ ÜCRETE TALİBİZ SESİMİZ ÇIKMIYOR DİYE HAKKIMIZI SAVUNAN YOK LÜTFEN SESİMİZİ DUYUN ARTIK BİZDE BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİ OLARAK KADRO İSTİYORUZ
Ziyaretçi 11 Ay Önce
BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİNE KADRO İSTİYORUZ SAYIN BAKANIM
Ziyaretçi 11 Ay Önce
RİZE BELEDİYESİ ŞİRKET İŞÇİLERİ MAĞDUR EDİLMİŞTİR..2022 YILININ YEVMİYESİ ÜZERİNDEN ZAM EDİLMİŞ OLUP,ÇALIŞANLAR ADETA TOZ DUMAN EDİLMİŞTİR.BİZLER ARTIK ŞİRKET ADI ALTINDA ÇALIŞMAK İSTEMİYORUZ.KAMUYSA KAMU YETER ARTIK.BU MİLLETİN SIRTINDAN GEÇİNENLERE ARTIK YETER DEMEYİ ÖĞRENDİK.RİZE GİBİ AK PARTİLİ BİR KALEYİ CHP YE TESLİM ETTİRDİLER YAZIKLAR OLSUN YA..BUNLARIN SORUMLUSU BİZE BU MAAŞLARI LAYIK GÖRENLER OLMUŞTUR.SN .CUMHURBAŞKANIMIZ R.T.E : ADAMLARA MAAŞLARINI VERİN DİYOR BUNLAR ÖNEMSEMİYOR..BU YÜZDEN SADECE RTE DEDİK...M.VEKİL OYLARINI BUNLARIN SAYESİNDE MUHALEFETE VEREREK TESLİM ETTİK.
Ziyaretçi 11 Ay Önce
EGM çalışan tüm sözleşmeli personellere de kadro istiyoruz
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Haziran ayında iş akdi bitecek olan TYP PERSONELLERİ müjdeli bir haber bekliyor.Yoksa binlerce aile işsiz kalıcak bunu biliyomusunuz.Biz biliyoruz..