Son dakika haberi: Millet ittifakı Cumhurbaşkanı adayı belli oldu: Kemal Kılıçdaroğlu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika haberi: Millet ittifakı Cumhurbaşkanı adayı belli oldu: Kemal Kılıçdaroğlu

Millet ittifakının adayı belli oldu. Akşener yaptığı son dakika açıklamasında masada 5 partinin Kılıçdaroğlu'na onay verdiğini söyledi.

Siyaset 3 Mart 2023 15:40 14
Son dakika haberi: Millet ittifakı Cumhurbaşkanı adayı belli oldu: Kemal Kılıçdaroğlu

Millet ittifakının adayı belli oldu.

Son dakika açıklaması Meral Akşener'den geldi. Akşener yaptığı son dakika açıklamasında dün yapılan toplantıda belirlenen Cumhurbaşkanı adayını duyurdu.

AKŞENER'DEN SERT AÇIKLAMALAR: İYİ PARTİ KISKACA ALINDI

Akşener yaptığı açıklamada İYİ Parti'nin kıskaca alındığını söyleyerek, "En sonda söyleyeceklerimi en başta söyleyeyim. İyi Parti kıskaca alınmış. Bir tercihe zorlanmıştır. Buna boyun eğmeyecektir. Ucube zihniyete karşı ayakta durmaya devam edeceğiz. Her zaman olduğu gibi dimdik duruyoruz. Bizim yolumuz dün de aynıydı bugün de aynı. Ceketimi assam aday ederim diyenlerin karşısındayız. Biz bugünlere dayatmaya direnerek geldik. Biz bugünlere alışılmış yenilgilere karşı çıkarak geldik"

İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir toplantı düzenleyen Meral Akşener, 6'lı masa hakkında şunları söyledi: "Geçtiğimiz sene, memleketimizin geleceğini düşünerek çok önemli bir adım attık. Dün gerçekleşen toplantıda nihayet ortak Cumhurbaşkanı adayının kim olacağını tartıştık. 5 siyasi parti Kılıçdaroğlu'nun adaylığını beyan ettiler. Tüm kamuoyu araştırmalarında Erdoğan'a karşı açık ara kazandığını gördüğümüz 2 ismi beyan ettik. Bu isimler Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'ydu. Maalesef bu görüş ve önerilerimiz reddedildi. 6'lı masanın bir anlayışa varıldı. Anlamış olduk ki kişisel ajandalar uğruna, milletin kazandığı bir hakikate tercih edildi. Aziz milletim, biz İyi Parti'yi bunun için kurmadık. Kurulduğumuz günden beri önce ben, önce İyi Parti demedik. Yeri geldi parti çıkarlarımızı gözardı edip milletimizi için feragat ettik. Hakarete uğradık, dişimizi sıktık. Linç edildik yıkılmadık. Ne yazıkki olmadı, olamadı"

MİLLET İTTİFAKININ ADAYI BELLİ OLDU

Akşener yaptığı açıklamasında dün toplantıda 5 partinin Kılıçdaroğlu'nun adaylığına onay verdiğini söyleyerek, "Dün gerçekleşen toplantıda adayın kim olacağını tartıştık. 5 siyasi parti Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dile getirdi. Üzülerek söylüyorum ki dün itibarıyla altılı masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Kritik kırılmanın eşiğinde millet sizi göreve çağırıyor" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamaya göre 6 Mart'ta yapılacak açıklamada adayın Kılıçdaroğlu olarak duyurulması kesinleşti.

AKŞENER: MANSUR YAVAŞ VE EKREM İMAMOĞLU'NU GÖREVE ÇAĞIRIYORUM

Akşener yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın karşısında kazanan iki isim olduğunu söyledi ve İmamoğlu ile Yavaş'ı göreve çağırdı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (14)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
6 li masa Ekrem İmamoğlunu neden çıkarmadı , Kılıçdaroğlu 20 senedir. Kaybediyor çocuk bile biliyor bunu. hangi zihniyetle ???
Ziyaretçi 13 Ay Önce
sabırsızlıkla beklediğimiz adam kıkıçtaroğlu çıktı. hapı yuttuk...
Ziyaretçi 13 Ay Önce
sizden 10 tane daha gelsin hepinizi toplasak bir adam etmez sonuna kadar RTE
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın 1 numaralı adayı😂
Ziyaretçi 13 Ay Önce
kendi aralarında daha yönetim sağlayamayan zihniyetler ülke yönetemez