Son dakika haberi: Memurlara, belediye şirket işçilerine ve taşerona kadroda köklü düzenleme geliyor 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika haberi: Memurlara, belediye şirket işçilerine ve taşerona kadroda köklü düzenleme geliyor 2023

Son dakika haberi: Memurlara, belediye şirket işçilerine ve taşerona kadroda köklü çalışma geliyor. İşte gelen açıklama ve detaylar.

Çalışma Hayatı 24 Mayıs 2023 09:30 25
Son dakika haberi: Memurlara, belediye şirket işçilerine ve taşerona kadroda köklü düzenleme geliyor 2023

Bakan Bilgin: Memurlar, belediye şirket işçileri ve taşerona kadro için ciddi bir düzenleme gelecek.

A Haber'de açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memurlara, belediye şirket işçilerine ve taşerona kadroda ciddi düzenleme yapılacağını söyledi.

Açıklamasında birçok sorunun çözüme kavuşturulduğunu söyleyerek açıklamasına başlayan Bakan Bilgini, bunlardan en önemlisinin EYT yasası olduğunu söyledi ve "Bu 2 yılı aşkın süre içerisinde bir çok sorunla karşı karşıyaydık, bunları çözdük. EYT ilk aşamada 2 milyon 250 bin yurttaşımızın yararlanacağı bir şeydi. Müracaat daha düşük oldu. Bazıları emekli olmak istemedi. Kalan miktar bu hafta veya önümüzdeki hafta tamamlanacak. Maaşları birikmiş olarak yatacak hesaplarına" ifadelerini kullandı.

KAMU İŞÇİLERİNİN MAAŞ ZAMMI

Kamu işçilerinin maaş zammına değinen Bakan Bilgin, "Kamu toplu sözleşmesini yaptı. 700 bini aşkın işçimizle çok güzel bir sözleşme yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı yüzde 45 zam oranıyla. İşçilerimiz sağ olsunlar Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmek için gitmek istediler. Bakanlığımızın bahçesini çiçek bahçesine dönüştürdüler" ifadelerini kullandı.

TAŞERONA KADRO GELİYOR

Taşerona kadro konusunda çalışma geleceğini söyleyen Bakan Bilgini, planın hazır olduğunu ve meclisin açılmasından sonra düzenlemenin gündeme geleceğini söyleyerek, "Taşeron işçilerden geçtiğimiz yıllarda 900 bini kadroya geçirildi. Yaklaşık 100 bin civarında kalan bir grup var. Depremden dolayı Meclis'in ara vermesi o dosyanın gelmesinin gecikmesine yol açtı. Çalışmalarımız sürüyor bu konuda. Planlamamız hazır" ifadelerini kullandı.

MEMURLARA CİDDİ DÜZENLEME GELİYOR

Kamu personellerine ciddi bir düzenleme geleceğini söyleyen Bakan Bilgin, "Memurlarla ilgili çok ciddi bir düzenleme yapacağız. En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak şekilde açıklandı" dedi.

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİNE DÜZENLEME GELİYOR

Bakan açıklamasının sonunda belediye şirket işçilerine de değindi. Bazı işlerin yanlış yapıldığını söyleyen Bakan, "Belediye çalışanları konusunda, bazı işler yanlış yapılmış belediyelerde. Bunları düzenleyeceğiz. Çalışma hayatının hangi sorunu varsa bunu biliyoruz. Tamamına yakınını çözdük çok az kaldı" dedi.

Kadrodan, maaş zammından haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (25)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Kamuda çalışan yemekhane personeli kadro dışı bırakılan personel hakkını verin artık yıllarca hizmet verene verilmedi raporlunun yerine çalışana verildi sizce bu hak mi söz verdiniz sözünüzü tütün artık 6 senedir bekliyoruz bizler kamu hastanesi yıkılıp yerine şehir hastanesi geçiş yapan ve mağdur olan kişilerin umarım sesimizi duyar ve yazdıklarımızı okursunuz
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Ne kadroymus arkadaş yeter artık vericekseniz verin, vermiyecekseniz de oyalamayin garibanı artık
Ziyaretçi 11 Ay Önce
TYP (kadro)düzenlemesininde oturuma getirilmesini,bekliyoruz Sayın Bakanım.
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Insallahgelirbekliyoruz10senedirtaserondayizkaybimizcokdinleyenyok5bakandeyistihalenbekliyoruzasgariucretetalibizinsanlikbitmisekmekkazanmakzorlasti
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Belediye şirket işçisi olarak ne taşören e gelen haklardan nede başka bir şeyden faydalanabiliyoruz. Bizi gören hic olmadi bundan sonra olacağını sanmıyorum açıkçası