Son dakika haberi: Kapalı çarşıda altın fiyatları bugün fırladı neden yükseliyor?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika haberi: Kapalı çarşıda altın fiyatları bugün fırladı neden yükseliyor?

Son dakika haberi geldi: Kapalı çarşıdan gelen son bilgilere göre altın fiyatlarında düzenleme sonrası ciddi fiyat artışı olduğu görüldü.

Altın 8 Ağu 2023 11:53 2
Son dakika haberi: Kapalı çarşıda altın fiyatları bugün fırladı neden yükseliyor?

Kapalı çarşıda altın fiyatları fırladı.

Son dakika haberi geldi. Piyasalardan gelen son dakika bilgilerine göre altın fiyatlarında dün gelen düzenleme dikkatleri çekti. Altında kota düzenlemesi için gelen açıklama sonrası bir yorum yayınlayan İslam Memiş, bunun internet üzerinde alınan altında değil, ancak fiziki tarafta altın fiyatlarını ciddi seviyelere kadar çıkaracağını söyledi.

YARIM GRAM ALTIN KALKTI: ARTIK EN AZ 1 GRAM ÜRETİLECEK

Altında önceki gün önemli bir karar alındı. Alınan karar kapsamında artık 1 gramlık altından daha düşük altın üretimi olmayacağına yer verildi. Bunun yanı sıra altına kota geleceğine yer verildi. Getirilen kota ve üretim kısıtı sonrası bir değerlendirmede bulunan İslam Memiş, şu ifadeleri kullandı:

1- Rafineriler basılı altını asgari 1 gram olarak üretebilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre, rafineriler basılı altını en az 0,5 gram yerine en az 1 gram olarak üretebilecekler.

2- İşlenmemiş altın ithalatına kota gündemde
Söz konusu kotalar, Borsa İstanbul AŞ üyesi kıymetli madenler aracı kuruluşları tarafından gerçekleştirilen işlenmemiş altın ithalatı için geçerli olacak.
Tedbirler çerçevesinde aracı kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen işlenmemiş altın ithalatı için geçen yıllardaki ithalat miktarları dikkate alınarak aylık bir kota miktarı belirlendi. Bu kota, kıymetli madenler aracı kuruluşlarının ithalat ve borsa işlemleri göz önünde bulundurularak tahsis edilecek.

Bu gelişmelerin talep ile beraber işçilik farkının ve makas aralığının açılmasına neden olacağını düşünüyorum.
Haliyle fiyatlara da yansır.
Karar verilirken talep ve görüş alınmadığı kanaati oluştu.

ALTIN BUGÜN SERT YÜKSELDİ: EKRANLARDA HALA DÜŞÜK

Altın fiyatlarında internet fiyatları hala aynı. Gram altın piyasada 1678 TL seviyesinden işlem görüyor. Kapalı çarşıda ise altın fiyatları fırladı. İslam Memiş az önce yaptığı açıklamada kapalı çarşıda gram altın fiyatının 100 TL farkla satıldığını söyledi. Kapalı çarşıdan alınan son verilere göre gram altın 1775 TL seviyesinden işlem görüyor. İşte son dakika açıklaması:

Gram altın serbest piyasalarda 1.775 lira.
USD/KG ise 65.280 $
Kota, ek vergi, yarım gram basmama kararları.
Serbes piyasa ile internet kuru arasına artık 100 lira koyabilirsiniz.

İslam Memiş yeni açıklamasında, "Altın konusunda alınan kararlardan dolayı serbest piyasalarda altın, talep karşısında yüzde 4 yükseldi" dedi.

Kapalı çarşıda çeyrek altın fiyatı ise 2 bin 900 lira seviyesinden işlem görüyor.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
memiş bey bu işin piridir.o ne derse doğrudur diye bir kural mı var
Ziyaretçi 11 Ay Önce
memis yorumnyaptiysa battigimizin resmidir adam ne dese tersi oluyor baska uzmanmi yok kardesim gercekleri dogru yorumlayacak faydasi olacak .