Son Dakika Haberi: İşte Kabine Toplantısında Alınan Kararlar Sonuçları Cumhurbaşkanı Açıklamaları 27 Haziran 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika Haberi: İşte Kabine Toplantısında Alınan Kararlar Sonuçları Cumhurbaşkanı Açıklamaları 27 Haziran 2022

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan millete sesleniş konuşması geliyor. İşte kabine kararları.

Haberler 27 Haz 2022 20:58 0
Son Dakika Haberi: İşte Kabine Toplantısında Alınan Kararlar Sonuçları Cumhurbaşkanı Açıklamaları 27 Haziran 2022

Son dakika : İşte 27 Haziran 2022 Kabine Kararları.

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sona erdi. Toplantıdan sonra kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabinede alınan kararları kamuoyuna açıklamaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda kabine kararlarının tamamına yer verdik.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine sonrası yaptığı açıklamalar:

Aziz milletim sizleri selamlıyorum. Son kabineden bu yana eser ve hizmetlerle dolu çok program gerçekleştirdik.

Hamdolsun Türkiye, özellikle de son 20 yılda, kurduğumuz alt yapıyı da kullanarak bu bakımdan kendini farklı bir konuma yerleştirmeyi başarmıştır. Kendi teorilerini, kendi pratiklerini inkar pahasına ülkemize yüklenenlerin asıl sebebi budur. Bize yöneltilen sebeplerin eksiklerden değil, Türkiye'nin kendi ilkesinde yürümesinden kaynaklandığını bilyoruz. 

Yaşadıklarımızdan çıkardığımız dersler ışığında tek millet, tek vatan, tek bayram tek devlet şiarında yolumuza devam edeceğiz. 

SURİYE'YE YENİ HAREKAT

Irak sınırını temizleyecek operasyonlar başarı ile sürüyor. Akdeniz ve Ege'deki haklarımızı korumak için tüm adımları attık atacağız. Pek çok coğrafyada yürüttüğümüz faaliyetlere devam ediyoruz. Efes 2022 tatbikatı bu tablonun askeri boyutunu temsil ederek başarı ile sonuçlanmıştır. TSK 'nın hazırlık aşamasının tammaında onlara başarılar diliyorum. Rabbimden mehmetçiğimizi korumasını niyaz ediyorum. 

Günümüzde savaşlar sadece muharebe meydanında değil her alanda veriliyor.

İhracaatımızdaki gelişmeleri Türkiye İhracatçıları meclisi toplantısında tekrar değerlendirdik. İhracaatçılarımızın coşkusu doğru yolda olduğumuzu  gösterdi. İş dünyamızı tebrik ediyor, Allah gayretlerini arttırsın diyorum. Aynı gün Kilyos'ta keşfettiğimiz ilk boru indirme törenine katıldık. Bunun bir an önce insanımızın hizmetine sunulmasını bekliyoruz. 

Türksat 5b uydumuzu hizmete aldık. Bundan sonra uzaya göndereceğimiz uydular yerli ve milli olacak. Dünyamızı tehdit eden iklim değişikliği konusunda uluslararası foruma katıldık. 

Marmaris'te yaşanan yangını yakından takip ederek bu afetin sona ermesi için tüm imkanları seferber ettik. 5 bin dekar alanda aynı çalışmayı yaparak yeşilimize kavuşacağız. Tabi millete hizmet ülkeye hizmet derdi olmayanların gökyüzünde helikopter arayışı gibi , uçak arayışı gibi bu tür zavallılarla bu ülkede siyaset yapılmaz. 

Sabotaj sonucu çıkan yangında 5 bin 142 hektar alan yeniden ihya edilecektir. Muğla'da Büyükşehir Belediyesi sende. Acaba ne yaptınız? Ne  gibi bir çalışma ortaya koydunuz? İtfaiyeniz yok mu onlar ne iş yaptılar? Ama biz burası CHP belediyesidir demedik. Buraya gittik ve atılması gereken adımları attık. İnşallah yarın İspanya'ya , NATO zirvesine gidecek ve ülkemizin çıkarları doğrultusunda ne gerekiyorsa onu yapacağız. 

Terör örgütlerine destek bitmeden o ülkelere tavrımızın değişmeyeceğini söyleyereceğiz. Daha sonra MSÜ mezuniyet törenine katılacağız. 

Salgınla başlayan ve Rusya Ukrayna savaşı ile devam eden küresel krizin en çok etkilediği alan enerji. Türkiye kendisine yetecek enerji kaynaklarına maalesef sahip değil. Bir yandan elimizdekileri kullanırken bir yandan da yerli enerji sistemlerine ciddi yatırımlar yapıyoruz.

Yeni kaynaklar için 4 sondaj, 2 sismik arama gemisi ile Akdeniz ve Karadeniz'deki aramalarımızı sürdürüyoruz. Yerin altında üstüne ne varsa milletimizin emrine vermek istiyoruz. Son 5 yılda ülkemizin yurt içi petrol üretimini 60 bin varile çıkardık.

Adana'da 2 petrol kuyusunda yüksek kaliteli petrol bulduk. Elde ettiğimiz ekonomik değere sahip petrolün rezerv değeri 1 milyar dolar olarak hesaplanmıştır. Toplam 10 kuyuda üretime geçecek şekilde üretime geçiyoruz. 

BİR BAŞKA MÜJDE

Bir müjde daha vermejk istiyorum. Yıllık 6 milyar dolarlık maden ihracatı ile krizden olumlu çıkan ülkeler arasında olduk.

Geçmişte türlü zorluklarla ülkemizin dışında tutulduğu teknoloji alanına güçlü şekilde girme vakti geldi. Ülkemizin nadir maden sahalarından Eskişehir'deki alanda, burada yıllık 1200 ton cevher işleyecek bir üretim tesisi kuruyoruz. Daha sonra endüstriyel tesis kurulumuna başlıyoruz. Burada yıllık 570 bin ton cevher işleyerek üretim yapmaktır. 2053 vizyonumuz açısından önemli bir yere sahip bu adıma hayırlı olsun diyorum.

Biz yerin altını ve üstünü arayacağız ve madenleri işleyeceğiz. Enerji alanında adım adım ilerleyeceğiz. 

Küresel ekonomide yaşanan dalgalanma, emtia fiyatlarında yaşanan yükseliş etkisini sürdürüyor. Türkiye kurduğu güçlü altyapı ile bu krizi fırsata çevirmek için tüm imkanları seferber ettik. 

Başta gezi olmak üzere son 9 yılda meydana gelen hadiseler yolumuza çomak sokmaya çalıştı. Alenen ekonomimizi mahvetme tehditleri ve kurulan tuzaklara rağmen hamdolsun ülkemize diz çöktüremediler. Yatırım istihdam, üretim, ihracat, cari fazla üzerine kurulu Türkiye Ekonomi Programımnızı sürdürüyoruz sürdüreceğiz.

Bedel ödediysek, ödüyorsak bu hep böyle sürmeyecek. 

Gelişmeler öyle bir noktaya geldi ki bize tuzak kuranların çoğu daha kötü duruma geldi. Dünyayı takip eden akıl ve vicdan sahibi herkes yaşananları ve işin nereye gittiğini anlıyor. Biz kendimizi asla kötü ile mukayese etmiyoruz. Bizim vazifemiz millete en iyisini vermek. 

Son olarak kurada yaşanan ciddi yükseliş ve enflasyondaki yükseliş canımızı sıkmıştır. Enflasyonun yükünü bir müddet daha omuzlarımızda taşıyacağız. Milletimizden biraz daha sabır bekliyoruz. 

CUMHURBAŞKANI MAAŞ ZAMMI GERİ ÇEKİLSİN

"Buradan TBMM'ye bir çağrıda bulunmak istiyorum. Ek bütçenin genel kurulda görüşmeleri sırasında Cumhurbaşkanı ödeneği ile ilgili maddenin kanun metninden çıkartılmasını talep ediyorum."

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELİYOR

Asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Asgari ücreti artırarak, işverenlerin de omuzlarındaki yükü kaldırarak adil bir yükseliş yapmıştık. Bunun için Çalışma Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Böylece yapılan artışın istihdam herhangi olumsuz bir etkiye yol açmasına izin verilmeyecektir. İnşallah kısa bir sürede müjde vereceğiz.

Amacımız enflasyon oranı kaç olursa olsun, hiçbir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığı altında ezilmesine müsaade etmemektir. Detaylarını açıklayacağımız bu çalışmanın emeklilerimize ve çalışanlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Çalışma hafta sonuna kadar bitecek. NATO görüşmelerinden döner dönmez açıklayacağım."

TATİL 9 GÜN OLDU

Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak.

MEMUR MAAŞLARI ZAMLI 8 TEMMUZ'DA ÖDENECEK

"Amacımız enflasyon oranı kaç olursa olsun hiçbir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığının altında ezilmesine müsaade etmemektir. Temmuz ayı memur maaşları 8 Temmuz'da zamlı halde ödenecek"

ENFLASYON DÜŞECEK

"Milletimizden biraz daha sabır bekliyoruz. İnşallah 2023'ün şubat mart aylarından itibaren enflasyonun daha da aşağılara indireceğiz."

İşte canlı yayın:

Açıklamalar gelince bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç