Son Dakika Haberi Dolara Bir Müdahale Daha Geldi (Dolar Düşer mi Çıkar mı?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika Haberi Dolara Bir Müdahale Daha Geldi (Dolar Düşer mi Çıkar mı?)

Son dakika haberi: Dolar kuruna bir müdahale geldi. İşte geceden bu yana gelen müdahaleler ve dolar kurunda son durum.

Döviz 10 Haz 2022 09:33 0
Son Dakika Haberi Dolara Bir Müdahale Daha Geldi (Dolar Düşer mi Çıkar mı?)

Son dakika : İşte ekonomide atılan adımların tamamı ve dolara etkisi.

Son derece hareketli bir akşam geçirildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklaması sonrası tüm gözler yeni açıklamalara dönmüşken bakanlık gece yarısı müdahalelere başladı. İşte hareketli geceden kalanlar:

İlk olarak bir paket açıklandı ve gelire endeksli senet , kısa adı ile GES'in devreye alınacağına yer verildi. Yeni ürünn neye endeksli , hangi ürünün gelirine endeksli olacağı açıklanmadı. Açıklamada getirileri gü.çlü olan KİT'lerin gelirlerine endeksli sisteme giren gerçek kişilere 3 ayda bir kupon ödemesi yapılacağına yer verildi. Söz konusu haberin detaylarına gitmek için TIKLAYIN

Diğer hamle BDDK'dan geldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu kredi ve kredi kartlarında düzenleme yaptı. Buna göre kredilerde vade sayıları değiştirilirken kredi kartı limitlerine göre asgari ödeme tutarlarında da düzenlemeye gidildi. Kredi vadelerine gelen düzenlemenin detayları için TIKLAYIN  Kredi kartlarına gelen asgari ödeme değişikliği için TIKLAYIN

Bunun yanı sıra BDDK, yabancıya tahsisli swap imkanı sunmak için çalışmalara başladı. Yabancıların TL'ye erişiminde olan bazı kısıtlamalar esnetilecek.

Bir diğer müdahale de borsada geldi. SPK, Borsa İstanbul Bölgesinde emtia borsası kurdu. Böylece emtialara yatırım yapmak isteyenler artık yurt dışına gitmek zorunda kalmayacak. Yatırımcılar yurt içinden emtia alabilecek. Altın sertifikası ihracı için de çalışmalar başladı. 

SPK'nın bir diğer düzenlemesi ise halka arzlara geldi. Yurt dışı borsalarda halka arz için başvuru yapan şirketler artık SPK'ya ihraç ücreti vermeyecek. Yurt içindeki şirketler ise yabancı yatırımcının borsaya gelmesini sağlarsa SPK'ya verecekleri kayıt ücretine yüzde 90'a kadar indirim gelecek. 

Diğer düzenlemelerden biri de Merkez Bankası'ndan geldi. Ticari kredilerde yüzde 10 olarak kullanılan zorunlu karşılık yüzde 20'ye çıkarılırken bankalar, döviz hesabına karşılık ilave olarak TL cinsinden uzun vadeli sabit faizli menkul lkıymet tesis edecek. 

SON MÜDAHALE

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından az önce bir açıklama yapıldı. Açıklama şu şekilde:

MÜDAHALELER DOLARI DÜŞÜRDÜ MÜ?

Dolarda dünkü süreç şöyleydi:

Müdahale gelecek dendiğinde dolar 17.20'den 16.80'e düştü.

Müdahale gecikince dolar 16.93 'e çıktı.

Müdahale gelince dolar önce 16.93'ten 16.80'e düştü. Sonra müdahalenin beklenenden zayıf çıkması nedeniyle 17.20 TL'ye bir anda çıktı.

Sonra gelen müdahaleler ile dolar bir miktar daha düştü. 

Az önce gelen müdahale ile dolar 17.07 TL'ye geriledi. İşte dünden bu yana dolar kurunda yaşanan değişim:

DOLAR YÜKSELİŞE DEVAM EDER Mİ , DÜŞER Mİ?

Bu müdahaleler sonrası en merak edilen konular bunlar oldu. Açıklanan paketlerin beklenenden düşük gelmesi nedeniyle dolar kurunda ciddi bir düşüş olmadı. Açıklama yapan ünlü ekonomist Hatice Kolçak şunları söyledi:

Haberde yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç