Son Dakika Haberi: Benzin, Motorin ve LPG'ye Dev Zam Göründü
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika Haberi: Benzin, Motorin ve LPG'ye Dev Zam Göründü

Son dakika haberi: Benzin, motorin ve LPG'ye büyük zam göründü. Konu ile ilgili gelen son dakika açıklaması ve zam miktarı yazımızda.

Emtia 9 Haz 2022 15:14 0
Son Dakika Haberi: Benzin, Motorin ve LPG'ye Dev Zam Göründü

Son dakika haberi: Motorine, benzin ve otogaza zam geliyor.

Akaryakıt fiyatlarına şimdiye kadar gelen zamları unutun. Öyle bir zam geliyor ki. Sektör temsilcilerinden gelen son dakika haberine göre motorin fiyatına ve LPG'ye bugün gece yarısından sonra dev zam beklendiği öğrenildi. 

BRENT PETROL REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRIYOR

Son dönemlerde petrol fiyatları art arda rekor kırmaya devam ediyor. Son verilere göre brent petrol varil fiyatı 124 dolar seviyesine kadar çıkarken ABD ham petrol varil fiyatı ise 122 dolara kadar yükseldi. 

BENZİN LPG VE MOTORİNE DEV ZAM AÇIKLAMASI

Konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında benzine 1,37 TL, motorine 1,50 TL ve LPG’ye 52 kuruş zam yapılacağına yer verildi. 

11 Haziran tarihi gece yarısından sonra geçerli olacak söz konusu zammın brent petroldeki ve dolar kurundaki yükseliş kaynaklı olduğu belirtilirken İstanbul'da benzinin 27 lira 62 kuruşa kadar yükseleceği, motorinin ise 29 lira 34 lırıia ladar .olacaüoma yer verildi.

LPG'de ise 12 lira 34 kuruş seviyelerinin görüleceği açıklandı.

Sosyal medya üzerinde motorine 2 lira 60 kuruş zam yapılacağı belirtiliyor. Ancak bu konuda resmi açıklama henüz gelmedi.

BİR İLDE 30 LİRAYI GEÇER

Hakkari'de taşıma maliyetleri nedeniyle akaryakıt fiyatları yüksek satılıyor. Bu zamla birlikte Hakkari'de motorinin 30 lirayı aşacağı bildirildi. 

FİYATLAR İNMEZSE...

Zam kararı 2 gün sonra yürürlüğe girecek. Bu güne kadar fiyatlarda iniş olmazsa zamlar yürürlüğe girecek. Ancak brent petrol ve dolarda düşüğş olursa zamlar geri alınabilir.

Finans7.com  | Ankara
Kaynak: https://kronos35.news/tr/benzine-ve-motorine-rekor-zam-icin-yeni-tarih-belli-oldu/

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç