Son Dakika Haberi: Benzin, Motorin ve LPG Fiyatlarının Hesaplaması Değişiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika Haberi: Benzin, Motorin ve LPG Fiyatlarının Hesaplaması Değişiyor

Akaryakıt fiyatları ile ilgili son dakika haberi geldi. Gelen haberde akaryakıt fiyatlarının belirlenme formülünün değişeceği öğrenildi.

Ekonomi 16 Ağu 2022 10:41 1
Son Dakika Haberi: Benzin, Motorin ve LPG Fiyatlarının Hesaplaması Değişiyor

Akaryakıt fiyatlarının hesaplanmasında yeni sisteme geçiliyor.

Akaryakıt bayileri, son dönemlerde benzin motorin lpg fiyatlaırnın ciddi şekilde artması ile birlikte ciddi bir sermaye kaybına uğradı. Edinilen bilgilere göre akaryakıt bayilerinin satış fiyatı ne olursa olsun aynı oranda kar etmeleri için yeni bir sisteme geçiliyor. Bu konuda şikayetler akaryakıt firmalarındna son dönemlerde ciddi şekilde yükseliyordu. Edinilen bilgilere göre şirketlerin hükümet ile yaptığı görüşmeler olumlu sonuçlandı ve düzenlemeye gidileceği açıklandı.

Fiyat değişimlerindne, zamlardan vatandaşlar gibi kendilerinin de ciddi şekilde olumsuz etkilendiğini söyleyerek açıklamada bulunan Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası( PÜİS) Başkanı İmran Okumuş, şimdi devam eden sistemin sürdürülebilir olmadığını söyledi. Satış fiyatı ne olursa olsun aynı miktarda kar uygulanmasının haksızlık olduğunu söyleyen Okumuş, nispi kar sistemine geçilmesi taleplerinin olduğunu ve bunun kabul edildiğini söyledi.

Bu konu ile ilgili devlet kademeleri ile görüşme yaptıklarını söyleyen Okumuş, bu görüşmelerin olumlu sonuçlandığını söyledi. Olumlu geçmesi sornası düzenlemenin kısa sürede yürürlüğe gireceği öğrenildi. 

Maliyetlerin arttığını, akaryakıt sektörünün adeta can çekiştiğini söyleyen Okumuş, birçok bayi ve istasyonun ciddi sermaye kayıplarına uğradığını söyledi. Asgari ücrete yapılan ek zammın bayileri zor durumda bıraktığını söyleyen Okumuş, sene başında yapılması planlanan yüksek yeni zammın etkisini daha da arttıracağını söyledi.

Bankaların yüksek kart masraflarına da tepki gösteren Okumuş, “Kar marjında yüzdeye dönüş için Hazine ve Maliye Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve EPDK ile görüştük. Makul önerilerimizi olumlu karşılıyorlar, kuruşla belirlenen kâr marjının yetersiz olduğunu kabul ediyorlar. Bayilerin ticaretini sürdürebilmeleri için kuruştan yüzdeye dönüş mecburiyet oldu” ifadeleirni kullandı.

Bunun için mevzuatta değişiklik yapılmasının şart olduğunu söyleyen Okumuş, sistemin değişmesi ile devletin herhangi bir vergi kaybı yaşamayacağını söyledi. Şimdi bayinin karının yüzde 6 seviyesinde olduğunu , bunun yüzde 9 olması gerektiğini söyleyen Okumuş, mevzuat değişikliği ile bunun sağlanacağını söyledi. 

ZAM GİBİ GELDİ

Bu açıklamaya bakacak olursak, devletin vergi kaybı olmayacak ve akaryakıt istasyonlarının karı yüzde 6 'dan 9'a çıkarılacak. Bu da yeni zamların yolda olduğunu gösteriyor. 

Bakalım görelim haklı mı çıkacağız haksız mı? İnşallah haksız çıkarız.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Valla gider ayak ülkeye ve millete hatta devlete darbeyi vuruyorlar