Son dakika haberi: Bakan Bilgin'den son dakika taşerona ve belediye şirket işçilerine kadro açıklaması geldi 2023'te tamam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika haberi: Bakan Bilgin'den son dakika taşerona ve belediye şirket işçilerine kadro açıklaması geldi 2023'te tamam

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'ndan taşerona ve belediye şirket işçilerine kadro açıklaması geldi.

Çalışma Hayatı 26 Mayıs 2023 00:05 0
Son dakika haberi: Bakan Bilgin'den son dakika taşerona ve belediye şirket işçilerine kadro açıklaması geldi 2023'te tamam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanından son dakika açıklaması: Kadro açıklaması geldi.

Bakan Bilgin Habertürk canlı yayınında yaptıığı son dakika açıklamasında önemli konulara değindi. Çalışma hayatına ilişkin kounlara değinen Bakan Bilgin, kamu personeli reformunun geleceğini söyleyerek şunları söyledi: "Geçen dönemki çalışmalarda, sözleşmeli personel vardı. O sözleşmeli memurlara kadro verdik. Artık sözleşmeli memur çok özel alınacak. Diyelim ki nükleer enerji uzmanına ihtiyacımız var. Onu mecbur özel sözleşme ile alacaksınız. Birkaç kadro dışında tüm memurları kadrolu yaptık.

Aradaki farkları, onu düzenledik. Bizim geçmişe dönük, parlamenter sistemden kaynaklanan çok sorun var. 33 çeşit personel pozisyonu var. Bu büyük sorun var. Koalisyon kurulmuş bir kanun çıkmış personel alınmış içinden çıkılmaz hal almış. Kamu personelleri arasında çok eşitsizlik var. Bunların yeniden düzenlenmesi lazım. Kamu personeli reformu lazım. Yasa haline getirilmedi ama yasaya dönüşecek altyapısını hazırladık.

"Emeklilerin 7500 lirası düşük kaldı"

Emekli maaşları ile ilgili Bakan Bilgin, "Bizim yasal prosedürde emekli maaşı da memurlarla birlikte Temmuz ayında düzenlenecek. 7500 TL yaptığımızda çok yoğun talep geldi. Bunu yaptığımızda 9.5 milyon kişi istifade etti. Ama bizim emekli sayımız 14 milyon. 7500'ün üzerinde maaş alan emekliler var. Onlardan yoğun talep var. Onlarla ilgili Temmuz ayında düzenleme yapacağız" dedi.

TAŞERONA VE BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİNE KADRO

"Onların sorunu şu; Bu soruların hepsi ile karşılaştım. Defalarca da konuştum. Beni de yolda çevirip soruyorlar. Onların da sorunlarını çözeceğiz. Onları işçi kadrosuna almışlar ama zabıtalar. Önce yasal problemi çözeceğiz.

İkisi bir birinden ayrı. Onlarınki tamamen yasal problemden çıktı. Onların ayrı çözümü var. Belediyelerde çalışan taşeron işçileri var. AK Parti döneminde yapılan kapsamlı düzenleme var. O düzenlemede 900 bin taşeron kadro aldı. Ama orada kalan 100 bin civarında bir kesim var. Onlarla ilgili çalışmamızı hazırladık. O dosyayı meclise götürdük ama depremden dolayı çıkaramadık.

Meclise gelecek ilk dosyalardan biri o. Bu sene çözülecek"

Kadro meclise geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç