Son dakika haberi: Bakan Bilgin Emekliye kademeli maaş zammı tarihini verdi ve intibakı açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika haberi: Bakan Bilgin Emekliye kademeli maaş zammı tarihini verdi ve intibakı açıkladı

Son dakika haberi: Çalışma Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında emekli maaş zammı tarihini verdi ve intibak yasasını cevabı verdi.

Emekli Haberleri 2 Mayıs 2023 22:20 1
Son dakika haberi: Bakan Bilgin Emekliye kademeli maaş zammı tarihini verdi ve intibakı açıkladı

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den emekli maaş zammı ve intibak yasası açıklaması.

"Emeklilerin maaşı 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıktı. Bayram ikramiyesi de 2 bin liraya çıktı. Ama Cumhurbaşkanımızın bir açıklaması oldu 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emekliler için. Bunun için net tarih var mı?" sorusuna Bakan Bilgin şu şekilde yanıt verdi:

"Cumhurbaşkanımızın açıklaması ile bu soru çok yoğun geldi. Aslında bu çalışmayı tamamlamıştık. Ama deprem ve sonrasındaki yoğun gündem. Son hazırlığımız 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emeklilere kademeli bir zam planlamıştık. Bunları inşallah Temmuz ayında uygulamaya sokacğız. Temmuz ayında hesaplara geçecek. Bu düzenleme kapsamlı ekilde, ayrıntılıu şekilde çalışma yaptık. Prim günü az olan 400 bin insan var. Burada devlet bunlara maaş bağladı. Ama dediğiniz gibi maaşı 6 - 7 bin var. Farklılaşmış yansıtma ile Temmuz ayında kademeli bir zam yapacağız. Temmuz'da zaten emekliler için bir düzenleme yapacağız"

İNTİBAK DÜZENLEMESİ

"İntibak denince; bazı sigorta primi ödeyenler bir tarihte durdurmuşlar, sistem dışına çıkmışlar. Onların da şöyle talepleri var. Yeniden sisteme girelim diyorlar nasıl yapalım? Güncellenmiş fiyatlarla giriş yapılır. Prime dayalı emeklilik olması lazım. Dediğim akdemeli farklılaştırmış maaş sisteminda bunu vurgulamıştım. Prim ödemesinden emeklilikl sistemi mümkün değil. Ama intibak yolu açık"

Zam ve intibaktan haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
beliyoryz reis.. inşallah evi olmayan emeklilere kira yaparsın. ..slm