Son Dakika Haberi: Asgari Ücrete Temmuz'da Ek Zam Yok
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika Haberi: Asgari Ücrete Temmuz'da Ek Zam Yok

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücrete ek zam konusuna değindi ve konuyu kapattı.

Son Dakika 19 Nisan 2022 12:35 11
Son Dakika Haberi: Asgari Ücrete Temmuz'da Ek Zam Yok

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ AYINDA EK ZAM KONUSU KAPANDI.


Çalışma Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında Temmuz ayında asgari ücrete ek zam yapılmasının gündemde olmadığını söyledi.


İSTİHDAM

İStihdam konusuna değinen Bakan Bilgin, "Geçtiğimiz hafta lansmanını yaptığımız üretim sürecine katılım programımızın adını istihdama verdiğimiz önemden yola çıkarak o şekilde belirledik. Gaziantep'te başlattık ve sanayi illerini seçerek ilerleyeceğiz. Amacımız işsiz sayısını azaltmak. Türkiye büyümesini gerçekleştiren bir ülke. Ekonomide dalgalanma var ama yolumuza devam ediyoruz. Bu bir kurs, eğitim v.s. değil doğrudan istihdam yaratan bir proje. Bazı şartlar var merak edenler İŞKUR'un sitesinden takip edebilir. Bu proje bir yıl istihdam garantisini kapsayan bir proje. İşveren elemanını kendi yetiştirecek, biz destekleyeceğiz. İşbaşı eğitim programında istihdam garantisi şart olacak."  dedi.


ASGARİ ÜCRETE EK ZAM

Bakan Bilgin açıklamasının devamında asgari ücrete ek zam meselesine değindi ve şunları söyledi:


"Asgari ücreti temmuz artışı da şu anda gündemimizde yok, Ocak'ta Türkiye tarihinde olmayan bir şekilde yüzde 50 artış yapmışız.


İlk defa bütün ücret türlerinde ciddi bir artış yaptık. Dolayısıyla 3 ay sonra, 6 ay sonra tartışmamız doğru, değil, böyle giderse bir ay sonra tartışmaya başlarız.


Türkiye, programı, her şey kontrol altında yürütüyor, başaracağız, çünkü Türkiye, sanayi üretimine, ihracata dayalı olduğu için, reel, olarak büyüyor."


VATANDAŞ YAPILSIN İSTİYOR

Asgari ücretle geçinen vatandaşlar, ek zam bekliyor. Sizce ek zam gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.


Yorumlar (11)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asgari ücrete zam gelmeli Bekar bir kişi olarak yetmiyor herşey pahalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Gelmesi gerekiyor yani bu insan hiç hayatı boyunca bı asgari ücret almamış konuşuyor kendileri alır 50 bin TL sorsan üniversite mezunuyum der ama lise mezunu çıkan insanlar ufacık faraya göz koyarlar köprülere verilen paraları asgari ucretililere verse bu Türkiye'de hiç bir insan aç kalmaz ama nerde
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asgari ücretliye zam var tamam iyi güzel yevmiyeyle çalışan ne yesin b*k mu yesin milletin günahına gidiyorsunuz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tabi bakan olarak konuşması normal gelelim benim kibi vatandaslar askari ücretle 5 nufus öyrencim var ve ben yetisemiyorum gaspcılara hırsızlık yapan kıssaca yanlış yollarla kazanc saglamaya calışanları anlaya biliyorum yüksek koltuktakiların konuşmaları kolay geliyo gelsinler benimle birlikte askari ücretle yetindinler bakalım o cesaret varmı acaba onlarda hodri meydan
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ekzam yapılsın lütfen sayın cunhur başkanım aldığımız 4600 TL 12 yıldan bri belediye kadrosunda diyil şirketinde çalışıyorum biz ekzam faln istemiyoruz bizi yani tüm belediye çalışanlarını daimi kadro ver Allah aşkına bari maaslarimiz biraz yetr çoluk çocuğumuzun karnını doyururuz çok zor durumda herkez geçim derdinde dün para aldım bugün cepte elli kuruş yok bu nasıl rahat yaşamak bu nasıl geçinmek Allah tüm din kardeşlerimin yardımcısı olsun bnm gibi 3 çocuğu olanın vay haline vayy