Son Dakika Gram ve Altın Ons Fiyatı Çakıldı: Neden Düşüyor?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika Gram ve Altın Ons Fiyatı Çakıldı: Neden Düşüyor?

Piyasalardan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Çakılan altının ons fiyatı hakkında açıklama geldi.

Altın 6 Tem 2022 18:31 0
Son Dakika Gram ve Altın Ons Fiyatı Çakıldı: Neden Düşüyor?

Son dakika haberi: Altının ons fiyatı çakıldı.

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Gelen son dakika bilgilerine göre altının ons fiyatında ciddi şekilde düşüş görüldü. 

FED TUTANAKLARI BEKLENİYOR

Bugün Fed tutanakları açıklanacak. Bugün açıklanacak Fed tutanaklarında yeni dönemde izlenecek yeni yol haritasına yer verilecek. Parasal sıkılaşmaya devma mı edilecek yoksa güvercin bir duruş mu gelecek? Bu sorular bu akşam ccevabını bulacak.

DOLAR GÜÇLENİYOR

Bu ay yapılacak Fed toplantısında bir faiz artırımı daha geleceği ve 75 baz puanlık faiz artırımı beklentisi dolar kurunu güçlendirmeye başladı. Güçlenen dolar kuru karşısında her şey değer kaybetmeye başladı.

RESESYON FİYATLAMASI BAŞLADI

Piyasalarda resesyon fiyatlaması başlandı. Amerika piyasalarında yaşanan durgunluk, Fed'in faiz kararları ve sıkılaşma tedbirleri , resesyonun ayak sesleri olarak yorumlanırken resesyonun fiyatlanmaya başladığına yer verildi. 

ALTININ ONS FİYATI ÇAKILDI

Dün 1810 dolar seviyelerinde olan altının ons fiyatı sert bir düşüşe girdi. Gelen son bilgilere göre altının ons fiyatı 1737 dolar seviyesine kadar gerileyerek son dönemlerin en düşük seviyesini gördü. En son geçen Eylül ayında bu seviyeleri gören altının ons fiyatının düşmesinde en önemli etmen yeni faiz artırımı beklentisi ile dolara kaçışlar, emtia fiyatlarında yaşanan düşüşler oldu. 

Gram altında da ons kaynaklı düşüş yaşanıyor. Gündüz 980 lira seviyelerine kadar çıkan gram altın 961 liraya kadar geriledi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç