Son Dakika: Gram Çeyrek Altın ve Kripto Paralar Sert Düştü: Neden Düşüyor?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Gram Çeyrek Altın ve Kripto Paralar Sert Düştü: Neden Düşüyor?

Son dakika haberi: Kripto paralar ve altında sert düşüş görüldü. İşte Bitcoin, Ethereum ve gram çeyrek altında son durum.

Kripto Paralar 7 Ekim 2022 16:05 0
Son Dakika: Gram Çeyrek Altın ve Kripto Paralar Sert Düştü: Neden Düşüyor?

Son dakika : Kripto paralar ve altın hızlı düşüşe geçti. İşte nedeni.

Amerika Birleşik Devletleri'nden son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre Amerika'da tarım dışı istihdam verilerinin Eylül'de güçlü ancak daha ılımlı artışını sürdürdü. İşsizlik oranı da geriledi ve istihdam piyasasının sıkı kalmaya devam ettiğini gösterdi.

Amerika Birleşik Devletleri Çalışma Bakanlığı tarafından yayınlanan verilere baktığımızda tarım dışı istihdam verilerinin geçen ay 263 bin arttığı görüldü. Bu rakamlar, Nisan 2021 tarihinden bu yana en düşük aylık artış oldu. İşsizlik rakamları ise 3.7 seviyesinden 0.2 puanlık düşüşle 3.5 seviyesine düştü. 

Bloomberg tarafından yayımlanan ankete katılan ekonomistlerin medyan tahmini istihdamın 255 bin artması , işsizlik rakamlarının ise 3.7 seviyesinde olması yönündeydi. 

Ortalama saatlik kazançlar aylık yüzde 0.3 seviyesinde, yıllıkta ise yüzde 5 ile tahminlere paralel olarak artış gösterdi. Son 2 ayın tarım dışı istihdam verisi 11 bin yukarı yönlü revise edildi. İşgücüne katılım oranı ise sınırlı şekilde düştü ve yüzde 62.3 seviyesinde oldu.

ALTIN DÜŞTÜ

Gelen son dakika bilgilerine göre gram altında bu veriler sonrası hızlı düşüş görüldü. Sabah 1030 liraya kadar çıkan ve gündüz saatlerinde 1022 liralarda gezen gram altın 1011 liraya kadar geriledi. Çeyrek altın 1659 lira seviyesinde.

KRİPTO PARALAR

Bitcoin 20 bin dolardan sert düşüşle 19 bin 564 dolara kadar geriledi. Ethereum da 1370 dolar seviyelerinden 1329 dolar seviyelerine kadar geriledi. 

Dolar kuru ise 18.58 TL seviyesinde.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç