Son dakika: Gram altının ne zaman yükseleceğini açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Gram altının ne zaman yükseleceğini açıkladı

Son dakika haberi: Altın fiyatları ile ilgili kritik bir tahmin geldi. Yeni hafta öncesi yayınlanan tahminde gram altının ne zaman yükseleceğine yer verildi.

Altın 20 Ağu 2023 21:54 0
Son dakika: Gram altının ne zaman yükseleceğini açıkladı

"Risklerin oldukça yüksek olduğu bir haftaya giriyoruz"

Son dakika açıklaması Hatice Kolçak'tan geldi. Kolçak yaptığı son dakika açıklamasında bu hafta altın fiyatlarının ne olacağını değerlendirdi. Kolçak açıklamasında son verilere göre bu hafta beklentilerini paylaştı.

Son haftalarda hemen hemen her şeyin düştüğünü söyleyen, değer kazanan tek şeyin dolar olduğunu söyleyen Kolçak, "Yukarı çıkan tek şey: Dolar. Bu hafta iki önemli toplantı var. İlki Jackson Hole toplantısı var. 24 Ağustos Perşembe günü balıyor toplantı. Aynı gün Merkez Bankası toplantısı olacak" dedi.

POWELL'İN KONUŞMASI ÖNEMLİ

Fed Başkanı Powell'in Perşembe günü Jackson Hole toplantısında yapacağı açıklamaya odaklanıldığını söyleyen Kolçak, "Powell'in konuşması oldukça önemli olacak. ABD'den gelen son veriler, her ne kadar piyasalar yumuşak kabul etse de çok iyi değil. Enflasyon düşme eğilimine girdi ama son ay gelen veriler geçen ayla aynıydı. Sonra ÜFE geldi orada yükseliş oldu. İstihdam verileri geldi orası da iyi değil. Enflasyonun tekrar kafasını kaldıracağı kritik süreç başladı. Hem dünyadaki gelişmeler, hem Amerika'da olanlar enfalsyonla ilgili olanlar, tekrar tırmanması dolar endeksini tırmandırdı" dedi ve bu durum sonrası satışın geldiğini söyleyerek şunları söyledi:

"Hal böyle olunca her şeye satış geldi. Dolar endeksi dışında her şey aşağı indi. Borsa, emtialar, Bitcoin tarafında her şey düştü. Sebebi genel anlamda bunlar"

ONS ALTIN NE OLACAK?

Ons altın fiyatına da değinen Hatice Kolçak, beklentilerini şu şekilde verdi:

"Ons altın: Ons altın epey zamandır olumsuz etkilenen en önemli emtia oldu. Onsta bir satış dalgası ve baskı var. Jackson Hole'e doğru bunun tırmanma olasılığı yüksekti. Şimdi 1889 seviyesine geldi. Bu hafta riskler yüksek olduğu için ons tarafında aşağı yönlü gidişatın hızlanma olasılığı var. Ben Powell'dan şahin yönde konuşma yapacağı yönünde. Kritik bir dönemeç olacak bu toplantı. Benim beklediğim gibi bir konuşma olursa Powell tarafında onsta aşağı geri çekilmeler olabilir. 1865 dolar ilk etapta takip edilecek seviye. Bunu kırarsa 1835 dolara gelme ihtimali var. Onsta 1900 doların üzerinde kalmak önemli. olurda güvercin açıklama gelirse ons 1900 doları geçer"

GRAM ALTIN FİYATI: İŞTE YÜKSELECEĞİ TARİH

Gram altın fiyatı ile ilgili de açıklama yapan Kolçak, bu hafta yaşanacak düşüşlerle gram altının alım fırsatı vereceğini söyledi. Kolçak, Eylül ayında hızlı yükseliş beklediğini söyleyerek şu değerlendirmelerde bulundu:

"İçeride kuru bu seviyede tutmamız mümkün değil. Daha fazla rezerv bulacağız. Amerika ne kadar agresif olursa dolar daha da değerlenecek. İçeri döviz sokmamız zor olacak.

Kuru burada tutma şansımız çok azaldı. Eylül'den önce bile bekliyorum. Kurda yukarı yönlü gidiş bekliyorum. Dolar yukarı çıktıkça gram altın da onunla birlikte gelecek. Hem dolar yerinde duruyor uzun süredir 27'de. Ölü numarası yapıyor. Ons geri çekildi. Gram altın da bu şekilde alım fırsatı yarattı. Gram da doların yukarı çıkması ile birlikte yükselecek"

ALTIN/ONS FİYATI NE KADAR?
1.889,73

ALTIN/GR SPOT FİYATI NE KADAR?
1.644,53

CUMHURİYET ALTINI FİYATI NE KADAR?
10.722

ZİYNET ALTINI FİYATI NE KADAR?
10.722,33

GRAM ALTIN FİYATI NE KADAR?
1.710,45

ÇEYREK ALTIN FİYATI NE KADAR?
2.688,80

YARIM ALTIN FİYATI NE KADAR?
5.377,61

ATA ALTIN FİYATI NE KADAR?
11.552,06

14 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATI NE KADAR?
1.123,79

22 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATI NE KADAR?
1.639,93

GREMSE ALTIN FİYATI NE KADAR?
27.845,00

ALTIN/ONS TL FİYATI NE KADAR?
51.348

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Yazıda yer alan tüm veriler ve bilgiler, yalnızca bilgilendirme amacıyla "olduğu gibi" sağlanmış olup alım satım amaçlı veya finansal, yatırım, vergi, yasal, muhasebe ya da diğer konularda tavsiye niteliğinde değildir. Lütfen her türlü alım satım işleminden önce fiyatları doğrulamak için aracı kurumunuza veya mali temsilcinize danışın. Finans7.com; yatırım danışmanı, mali danışman ya da hisse senedi aracısı değildir. Veri ve bilgilerin hiçbiri, bir menkul kıymetin ya da finansal ürünün satın alınmasına, satılmasına veya tutulmasına yönelik F7 Teknoloji tarafından yapılan bir yatırım tavsiyesi, teklif, öneri ya da talep değildir. Finans7 haber herhangi bir yatırımın tavsiye edilebilirliği veya uygunluğu konusunda herhangi bir taahhütte bulunmaz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç