Son Dakika: Gram Altın 1000 TL'ye Gidiyor İşte Son Fiyatlar ve Tahminler
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Gram Altın 1000 TL'ye Gidiyor İşte Son Fiyatlar ve Tahminler

Son dakika haberi: Piyasalarda altın hareketliliği yaşanıyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre gram altında 13 liradan fazla yükseliş görüldü.

Altın 23 Mayıs 2022 13:02 0
Son Dakika: Gram Altın 1000 TL'ye Gidiyor İşte Son Fiyatlar ve Tahminler

Son dakika : Gram altın 1000 liraya gidiyor.

Piyasalarda hareketlilik öğle saatlerinde hızlandı. Gelen son dakika bilgilerine göre dolar kurunda bir miktar yükseliş yaşanırken altın fiyatlarında hızlı şekilde yükselişin başladığı öğrenildi. Dolar kurunda yükseliş sınırlı olurken gram altın fiyatında gçeen haftaya göre 13 liradan fazla bir yükseliş görüldü.

DOLAR KURUNDA SON DURUM

Dolar kurunda bugün sınırlı bir yükseliş görüldü. Geçen hafta Cuma gününü 15.89 TL seviyesinden kapatan dolar kuru bu hafta bir miktar yükseldi ve 15.92 TL seviyesini gördü. 

EURO KURU 17'Yİ GEÇTİ

Euro kurunda kritik eşik aşıldı. Edinilen son bilgilere göre 1 Euro piyasalarda 17 TL seviyesinden işlem görüyor.

GRAM ALTIN 950'Yİ GEÇTİ 1000 LİRAYA GİDİYOR

Gram altında gelen son verilere göre 1 Gram altın 955 lira seviyesinden işlem görüyor. Kritik 950 lira sınırını geçen gram altının yeni hedefinin 1000 lira olduğu açıklandı. İşte gram altında yaşanan yükselişin grafiği:

DİĞER ALTIN FİYATLARI

ALTIN/ONS  FİYATI  1.862,38

ALTIN/GR SPOT  FİYATI   955,22

CUMHURİYET ALTINI  FİYATI   6.228

ZİYNET ALTINI  FİYATI   6.228,02

GRAM ALTIN  FİYATI   958,86

ÇEYREK ALTIN  FİYATI   1.561,78

YARIM ALTIN   FİYATI  3.123,77

ATA ALTIN  FİYATI   6.473,38

14 AYAR BİLEZİK GRAMI  FİYATI   628,26

22 AYAR BİLEZİK GRAMI  FİYATI   895,26

GREMSE ALTIN  FİYATI   15.632,00

ALTIN/ONS TL  FİYATI   29.542

iSLAM MEMİŞ'TEN TAHMİNLER

Bir televizyon programına katılan Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş dikkat çeken tahminlerde bulundu. "Bazılarının algılayamadığı, algılamak istemediği, yine alım satım yaparak para kazanacağım hayali içinde yaşayanlar 'sepet ve parite' işlemiyle uzun vadeli yatırımcı olmayı kavrayamayanlardır." diyerek sözlerine başlayan Memiş, "2022'de ekmek yedirmeyecekler, piyasa merkez bankalarının elinde. Onlar ne derse o olacak. Boşunuza kafanızı yormayın. Al, kenara at, bekle. Alım satımdan medet umanlar zaman kaybediyor. Yeni tedbirler gelecek. İşinize bakın, piyasalara değil geleceğe odaklanın. Birikimlerini çeşitlendiren bugünü sorunsuz geçiriyor. Değeri artmış yatırım aracıyla, değer kaybetmiş yatırım aracını takas ediyor. Zarar etmiyor. 3 ay parite ve sepet yapın diye anlatmam gereksiz miydi?" dedi.

BEN OLSAM DOLAR ALMAZDIM

Son dönemlerde dolar alanlara değinen Memiş, gelecek aylarda kurda atak olmasını beklediğini söyledi ve "FED'in faiz artırımı sürecek, dolar tarafından bir değer artışı söz konusu olabilir. Her şeyin maliyeti dolar kaynaklı olduğu için herkesi ilgilendiriyor. Dövizi yatırım aracı olarak kullanmalı mı? Bu kişilerin eğitim, gelirine göre çeşitlilik gösteriyor. Ben olsam TL'm olsa döviz biriktirmem. Benim tam tersim düşünen vatandaşların ise döviz biriktiriyorsa, dövizi çeşitlendirmesi gerekiyor. Doların endeksi 88'den 104 seviyesine kadar yükseldi. ABD'de enflasyon bir tık geriledi ama doların artışı sürdü. Dolar karşısında ise bazı para birimleri aşırı değer kaybetti. Sterlin ve euro paritede kaybettiler. Bunlar da dolar gibi döviz. 1.37'den 1.23'e gerilemiş bir sterlin ve 1.12'den 1.05'e gerilemiş bir euro karşımızda. Değeri artmış bir şeyi mi satın alırsınız, yoksa değeri azalmış bir şeyi mi." dedi.

ALTIN VE GÜMÜŞ FİYATLARI

Altın ile gümüş fiyatları hakkında konuşan Memiş, "Bir de altın ve gümüşün de bilerek ve isteyerek baskılanması var. Küresel finans sistemi aslında çöktü. Vatandaşlar bunu çok net göremiyor. Ülkeler öyle bir savaş içindeki herkes kendi parasının değerli olmasını istiyor. Bir mücadele var, tüm merkez bankalarının ortak bir şekilde, kontrollü bir şekilde mücadelesi var. 'Patlayan bir enflasyona karşı mücadelemizi sürdürüyoruz, faizi artırma sürecindeyiz. Piyasaları kaosa sürüklememek için altın ve gümüş gibi emtiaları baskılamamız gerekiyor' diyorlar. Enflasyon demek altın demektir, gümüş demektir. Bu fiyatları ne kadar baskılarsanız enflasyonla mücadeleniz o kadar kolay olur." dedi.

PİYASALAR ÇÖKER

"İddiam şu ki dünya altın konseyinde net bir rakam yoktur. Dünyadaki merkez bankaları kovid 19 krizini altın rezervlerini satarak atlattı. 2020 yılında altın sattınız, enflasyonu patlattı ve altın satmaya devam ettiniz. Buna rağmen altın rezervi neden azalmadı? Balon bir rezerv var. Karşılığı olmayan bir rezerv var." diyen Memiş, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Baskılanmanın diğer bir önemli nedeni... Altının ons değeri 1800 ile 2000 dolar bant aralığı içinde tutuluyor. Neden? 2 bin dolar seviyesinin üstüne çıkmasına merkez bankaları müsaade ederse insanlar enflasyonu daha çok hisseder ve finansal piyasalar çöker. İkincisi ise 1800 doların altına sarkarsa bütün yatırımcılar altına hücum edecek ve dolayısıyla kendi paralarına yatırım yapmayacaklar. Bu da merkez bankalarının işine gelmiyor."

Not: Haberde yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç