Son dakika: Goldman tahmini sonrası Alüminyum fiyatları rekor kırdı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Goldman tahmini sonrası Alüminyum fiyatları rekor kırdı

Son dakika haberi: Goldman Sachs'tan gelen alüminyum fiyatları tahmininden sonra fiyat rekor kırdı.

Emtia 16 Ocak 2023 13:09 0
Son dakika: Goldman tahmini sonrası Alüminyum fiyatları rekor kırdı

Goldman Sachs'tan gelen alüminyum tahmini sonrası fiyatlar fırladı.

Son dakika haberi geldi. Dünyanın en büyük finans şirketlerindne olan Goldman Sachs'tan yapılan açıklamada metal tahminleri yukarı yönlü revize edildi. Tahminlerin yükseltilmesi sonrası Alüminyum fiyatları Haziran ayından bu yana en yüksk seviyeye kadar çıktı.Kurum analistleri yaptıkları son dakika açıklamasında alüminyum fiyatının 3 bin doları aşması beklendiği bildirildi.

Otomotiv, elektronik başta olmak üzere hemen hemen tüm alanlarda kullanılan alüminyum fiyatlarının Avrupa ile Çin'den gelen taleple sert şekilde yükselmesi bekleniyor. Konu ile ilgili bir bilgi notu yayınlayan Goldman Sachs'ın Nicholas Snowdon öncülüğündeki analistleri, fiyat tahminlerini yukarı yönlü revize etti. Londra'da işlem görmekte olan metal fiyatının bu sene ton başına ortalama 3125 dolar olacağı bildirildi. Tahmine göre alüminyum fiyatı yüzde 20 daha fazla yükselecek. 

Analistler , arz açığının artacağını beklerken sene başındna bu yana artan taleple birçok baz metalin yükseldiği görülüyor. Çin'den gelen korona kısıtlamalarının gevşetmesi ve Fed'in faiz artışlarını yavaşlatacağı beklentisi bu artışta etkili oldu.

Piyasalardan gelen son dakika bilgilerine göre metalde fiyatlar yüzde 1,2 artışla ton başına 2,627 dolar seviyesine kadar yükseldi. Londra metal borsalarında işlem gören bakır yüzde 0,1 düşerken çinko yüzde 0,7 yükseldi.

Son dakika haberlerinden, emtia haberlerinden, borsa, hisse, emlak, banka haberlerinden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç