Son Dakika: Giyime Yüzde 80'lik Dev Zam Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Giyime Yüzde 80'lik Dev Zam Geliyor

Son dakika haberi: Hazır giyim sektöründen yapılan son dakika açıklamasında yüzde 80 zam beklendiğine yer verildi.

Ekonomi 21 Mayıs 2022 20:35 0
Son Dakika: Giyime Yüzde 80'lik Dev Zam Geliyor

Dev bir zam daha geliyor.

Tüm vatandaşları yakından ilgilendiren bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan son dakika açıklamasında hazır giyime , tekstile yüzde 50-60 oranında bir zam geleceği açıklandı. Yaz aylarının ortasında ise fiyat zamlarının yüzde 80'lere kadar çıkabileceğine yer verildi. 

ALMADIYSANIZ HEMEN ALIN

Sektör yetkilileri konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında vatandaşların kıyafet alma planı varsa hemen alması gerektiğini, yakın zamanda ciddi fiyat zamlarının geleceği açıklandı. 

VATANDAŞ ZAMLARDAN NEFES ALAMIYOR

Son günlerde çay, mutfak tüpü, akaryakıt, tuz ve birçok ürüne art arda gelen zamlar vatandaşları zor duruma sokarken bir zam haberi daha geldi.

GEÇEN SENEYE GÖRE YÜZDE 100

Geçen sene etiketlerde gördüğümüz fiyatlar şimdi iki kat arttı. Yüzde 100'leri aşan zamlar sonrasında vatandaşlar artık mağazalara gidemez hale geldi. 

YENİ ZAM GELİYOR

Bloomberg HT'ye konuk olan Çift Geyik Karaca Genel Müdürü Cihat Özbekli , hazır giyim ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Özbekli yaptığı açıklamada geçen sene mayıs ayına göre bu seneki fiyatlarda iki kat kadar fark olduğunu söyledi. Üretici fiyat endeksinin sektöre tamamen yansıdığını söyleyen Özbekli, “Bugünkü üretim artışları yalnızca işin fason-işçilik tarafı için piyasa yüzde 50’ler 60’lar civarında hazırlanıyor” ifadelerini kullandı.

İhracatta yaşanan gelişmelere değinen Özbekli, “Türkiye’nin üretim ihracat artışı, içerideki üreticinin de aklını çelmeye başladı. Bu dikkat edilmesi gereken bir husus. Bu durum biraz üreticinin kafasını karıştırmış durumda. Yerli üretim yapmak yerine çok büyük marjlarla ihracata özel etiket üretim yapmak gibi bir durum söz konusu, fakat bunun devamlılığını bilmiyoruz. O nedenle de fiyatlar biraz da oralarda oynamaya başladı.” ifadelerini kullandı.

FİNANS7.COM | ANKARA

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç