Son dakika Genelkurmay Başkanı Musa Avsever oldu: Kimdir, nerelidir?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika Genelkurmay Başkanı Musa Avsever oldu: Kimdir, nerelidir?

Son dakika haberi: Genelkurmay Başkanı belli oldu. Yapılan açıklamada Musa Avsever'in göreve getirildiği bildirildi. Peki Musa Avsever kimdir?

Haberler 5 Haz 2023 22:09 0
Son dakika Genelkurmay Başkanı Musa Avsever oldu: Kimdir, nerelidir?

Genelkurmay Başkanı Musa Avsever oldu.

Son dakika haberi geldi. Gelen haberde Musa Avsever'in Genelkurmay Başkanlığı görevine getirildiğine yer verildi. Şimdiki Kara Kuvvetleri Komutanı olan Avsever'in özgeçmişi kısaca şu şekilde:

"Musa Avsever (7 Kasım 1957), Türk asker ve mevcut Türk Kara Kuvvetleri Komutanı.

Avsever; 1974 yılında Kuleli Askerî Lisesinden, 1978 yılında Kara Harp Okulundan mezun olmuştur. 2003 yılına kadar Türk Kara Kuvvetlerine bağlı çeşitli birliklerde karargâh ve kıta görevlerinde bulunmuştur. 2003'te tuğgeneral, 2016'da orgeneral rütbesine terfi etmiş ve 2016-2021 yılları arasında 1. Ordu komutanlığı yaptıktan sonra 2021 yılında Türk Kara Kuvvetleri Komutanı olmuştur.

7 Kasım 1957 tarihinde Konya'nın Zanapa ilçesine bağlı Nernek köyünde doğdu.

1974'te Kuleli Askerî Lisesinden, 1978'de muhabere subayı olarak Kara Harp Okulundan mezun oldu.

Mesude Avsever ile evli olup 2 çocuk babasıdır"

15 TEMMUZ GECESİ YAPTIĞI AÇIKLAMA

15 Temmuz darbe girişimi gecesi açıklama yapmıştı. Avsever 16 Temmuz saat 02.00 sularında bir televizyon kanalına bağlanarak darbe girişiminin karşısında olduğunu söyleyerek, "Biz kolordu olarak bütün hazırlıklarımızı yaptık, gerekirse İstanbul'a müdahaleye hazırız. Bu çapulcular ve ajanların ülkemizin demokrasine, milletimizin birlik ve beraberliğine darbe vurmasına fırsat vermeyeceğiz. Bizleri de bu şekilde töhmet altında bırakanlardan hesabı sorulacaktır. Bu ülkeyi kimseye bırakmayacağız, millî iradeye saygılız" demişti.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç