Son Dakika: Gençlere 1275 TL Verilecek Başvurular 81 Şehirde
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Gençlere 1275 TL Verilecek Başvurular 81 Şehirde

Ne iş ne eğitim hayatına katılan gençlerin sayısında yaşanan artış sonrası Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti.

Son Dakika 23 Nisan 2022 10:33 0
Son Dakika: Gençlere 1275 TL Verilecek Başvurular 81 Şehirde

NEET kapsamında 75 bin gence 1275 lira ödeme yapılacak.

Son dönemlerde hem çalışmayan, hem okumayan ve evde dizi film izleyen genç sayısında artış görünüyor. Sadece ülkemizde değil tüm dünyada yaşanan bu durum oldukça sıkıntılı bir hal almaya başladı. İngilizce karşılığı Not in education, employment or training olan bu durumun Türkiye'de karşılığı NE EĞİTİMDE NE İSTİHDAMDA ifadesine denk gelmektedir. 

 

DİZİNİN BİR SEZONUNU 24 SAATTE BİTİRİYORLAR

Sürekli olarak evde oturan bu gençler 24 saat içinde bir dizinin bir sezonunu bitiriyor. Ailelerinden harçlık alan bu gençler 'Babam sağolsun' modunda kafelerde dolaşıyor ve sosyal medyada vakit öldürüyor. Bu durum sadece Türkiye değil şimdi tüm dünyanın bir problemi olarak öne çıkıyor. 2019 yılı sonu itibarıyla bu sınıftaki gençlerin oranına baktığımızda ülkemizde bu oranın yüzde 25 seviyesinde olduğu görüldü. OECD verilerine göre bu oran ortalama olarak yüzde 12.8 seviyesinde. Genç işsizliğin en düşük oranda olduğu OECD ülkeleri ise şu şekilde sıralanıyor:

  • Lüksemburg,
  • İzlanda,
  • Hollanda,
  • İsviçre,
  • İsveç,
  • Norveç,
  • Almanya,
  • Slovenya
  • Çekya

MEB YENİ ÇALIŞMA BAŞLATTI

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı, gençlerin istihdama kazandırılması konusunun Türkiye'de biraz zayıf olduğunu belirtildi. Ancak yapılan son düzenlemeler ile gençlerin istihdama kazandırılması, kariyer basamaklarını tırmanması için bir çalışma başlatıldığı duyuruldu. Piyasanın ihtiyacı olan çırak, kalfa usta yetiştirmek için mesleki eğitim merkezlerine ağırlık vermeye başlayan Milli Eğitim Bakanlığı, gençlerin iş hayatına kazandırılması için bu kursların arttırılacağını söyledi. Şimdi öğrenci sayısı 87 bin 159'a çıkarıldı. 

1275 LİRA VERİLECEK

Bu çalışma kapsamında kursa alınacak gençlere 1275 ira ödeme yapılacağını açıklayan Bakan Özer  "Bütün dünyada iş gücü piyasasında beceri transferleri ve yeni beceriler kazanma mekanizmaları yükselmeye başladı. Lise ve üstü eğitimleri gençler, zamanla kariyerlerinde değişiklikler yapmak ve yeni beceriler elde etmek istiyorlar. Ülkemizde maalesef bu tip geçişkenliklere imkân veren mekanizmalar çok az. Bu program ile gençlere bu imkânı sağlıyoruz. Kısa sürede yaklaşık 75 bin gencimiz yeni beceriler elde etmek için bu programa başvurdular. Altı ay gibi kısa sürede bu eğitimlerini tamamlayarak iş gücü piyasasında yeni bir kariyer rotası çizebilecekler. Ayrıca bu eğitimleri boyunca da asgari ücretin %30’u kadar da ücret alabilecekler. Bütün bu adımlarla iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu insan kaynağı hızla karşılanabilecek ve beceri transferleri kolaylaşacak. Diğer taraftan bildiğiniz gibi ülkemizde ne eğitimde ne istihdamda (NEET) olan genç oranı OECD ülkelerine göre yüksek. Bu adımlarla ülkemizdeki NEET oranı da giderek düşecektir."

Bakan , atılan adımlarla NEET oranının düşürüleceğini söyledi. 

BAŞVURU

Başvurular merkezi eğitim merkezlerine yapılmaktadır. Müracaatınızı yaparak meslek edinebilir ve kurslara katılarak iş öğrenebilirsiniz.

Zam açıklaması geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı TIKLAYIN İNDİRİN

Kaynak: Finans7.com

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç