Son Dakika Fiyatları: Dolar ve Altında Yükseliş Hızlandı (İslam emiş Altın Yorumları 2022)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika Fiyatları: Dolar ve Altında Yükseliş Hızlandı (İslam emiş Altın Yorumları 2022)

Son dakika haberi: Dolar kuru ile altın fiyatlarında son saatlerde hızlı şekilde yükseliş başladı. İşte döviz kuru ve altında son fiyatlar ile tahminler.

Altın 29 Nisan 2022 12:01 0
Son Dakika Fiyatları: Dolar ve Altında Yükseliş Hızlandı (İslam emiş Altın Yorumları 2022)

Dolar ve altın yeniden yükselişe geçti.

Piyasaslar bayram tatiline girilecek son güne hareketli başladı. Dün açıklanan Merkez Bankası enflasyon beklenti anketindne sonra Amerika Birleşik Devletleri'nden büyüme verileri gelmişti. ABD ekonomisinde yaşanan sürpriz daralmadan sonra dolar kuru ile altın fiyatlarında düşüş meydana gelmişti. Dün başlayan düşüş bugün yerini yükselişe bıraktı. 

 

DOLAR KURU KAÇ TL?

Döviz piyasasından alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru güne yükselişle başladı. Gece saatlerinde 14.76 TL seviyesine kadar düşen dolar kuru, yükselişe geçerek 14,82 TL seviyesine kadar geldi. İşte dolar kurunda son saatlerde yaşanan değişimin grafiği:

ÜNLÜ EKONOMİST: DOLAR 20 TL'Yİ GEÇECEK

Ünlü Ekonomist Tunç Şatıroğlu bir son dakika açıklamasında bulundu ve 2022 yılında 200 liraya 10 dolar alınamayabileceğini söyleyerek bu sene içinde dolarun 20 lirayı geçmesini beklediğini söyledi. 

EURO KURU'NDA YÖN DEĞİŞTİ

Son haftalarda dolar ile birlikte tüm para birimleri karşısında değer kaybeden Euro kuru 15.54 TL seviyesine kadar gerilemişti. Ancak Euro kurunda da sabah saatlerinden bu yana yükseliş görülmeye başlandı. Edinilen son bilgilere göre 1 Euro kuru 15,68 TL seviyesinde seyrediyor. 

 

GRAM ALTIN

Dün 891 TL seviyesine kadar gerileyen gram altında bugün sabah saatlerinden itibaren yükseliş başladı. Güne 900 lira seviyesine yükselerek başlayan gram altın , kısa sürede yükselişini sürdürdü ve 913 liraya kadar çıkarak dünden bu yana 22 lira değer kazanmış oldu. İşte gram altında son saatlerde yaşanan değişimin grafiği:

İSLAM MEMİŞ'TEN GRAM ALTIN YORUMU

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş yaptığı son dakika açıklamasında altın fiyatları ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Memiş yaptığı açıklamada 900 lira altının gram altın için alım fırsatı olduğunu söyledi. Dün bir açıklama yapan Memiş, bunun son alım fırsatı olabileceğini söyledi ve Mayıs ayından itibaren yükselişin başlayacağını söyledi. Memiş yaptığı açıklamada, “Bu öngörüm kısa vadeli (günlük veya haftalık) alım-satım yapanlar için değildir. Orta ve uzun vade beklemeyi tercih edenler içindir. Mayıs-Temmuz ayında yukarı yönlü atakların hız kazanacağını görebiliriz. Özellikle altın ve gümüş birikimine ağırlık verilmeli. Süreç 1 Mayıs başlar." ifadelerini kullandı. 

Altın fiyatlarında diğer rakamlar ise şu şekilde:

  • ALTIN/ONS  satış fiyatı şu şekilde :   1.901,25 TL
  • ALTIN/GR SPOT    satış fiyatı şu şekilde :  913,1 TL
  • CUMHURİYET ALTINI    satış fiyatı şu şekilde:  5.951 TL
  • ZİYNET ALTINI    satış fiyatı şu şekilde:  5.950,67 TL
  • GRAM ALTIN    satış fiyatı şu şekilde:  915,95 TL
  • ÇEYREK ALTIN     satış fiyatı şu şekilde: 1.492,23 TL
  • YARIM ALTIN     satış fiyatı şu şekilde: 2.984,46 TL
  • ATA ALTIN    satış fiyatı şu şekilde:  6.102,16 TL
  • 14 AYAR BİLEZİK GRAMI    satış fiyatı şu şekilde:  600,37 TL
  • 22 AYAR BİLEZİK GRAMI    satış fiyatı şu şekilde:  854,65 TL
  • GREMSE ALTIN     satış fiyatı şu şekilde: 14.934,00 TL
  • ALTIN/ONS TL    satış fiyatı şu şekilde:  28.392 TL

Haberde yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez. Sadece bilgilendirme amaçlıdır.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç