Son dakika: Fitch, 2024 enflasyon beklentilerini açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Fitch, 2024 enflasyon beklentilerini açıkladı

Son dakika haberi: Fitch tarafından yapılan açıklamada enflasyon beklentisine yer verildi. İşte 2024'te Türkiye enflasyonu.

Kredi 9 Ara 2023 0
Son dakika: Fitch, 2024 enflasyon beklentilerini açıkladı

Fitch'ten Türkiye ekonomisi hakkında son dakika: Büyüme ve enflasyon tahminleri açıklandı.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve gelecek sene yüzde 2.1 büyüme kaydedilmesinin beklendiğine yer verildi. Açıkalmada kuruluşun Küresel Ekonomik Görünüm raporunda küresel ekonominin büyüme beklentisi yüzde 2.5'ten 2.9 seviyesine çıkarıldı. Gelecek sene ise dünya ekonomisi yüzde 2.1 gerileyecek.

Rapora baktığımızda parasal sıkılaşmanın etkilerinin gelecek dönemde hissedilmesinin beklendiği, Çin'de konut sektörü sorunları ve Avro bölgesindeki duraklamanın gelecek sene küresel büyümede olumsuz etki edeceğini bilridi.

RAPORDA TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Söz konusu raporun Türkiye ekonomisinin bu sene yüzde 4.1 gelecek sene ise yüzde 2.5 seviyesinde büyüme göstermesinin beklendiği öğrenildi.

TÜRKİYE'DE ENFLASYON NE OLACAK?

Türkiye'de enflasyon oranının bu sene sonunda yüzde 65 olmasının gelecek senenin sonunda yüzde 38 seviyesine gerilemesinin beklendiğine yer verildi.

Bu açıklamaya göre gelecek sene Türkiye'de enflasyonun düşüşe geçeceği ve sene sonunda yüzde 38'lere geleceği bildirildi.

AMERİKA, AB VE ÇİN'DE NELER OLACAK?

Amerika, Avrupa Birliği ve Çin ekonomileri ile ilgili değerlendirmeler yapılırken Amerika ekonomisinin bu sene sonunda yüzde 2.4, gelecek sene ise yüzde 1.2 seviyesinde büyüyeceğine yer verildi. Fitch raporunda Çin ekonomisinin bu sene sonu yüzde 5.3, gelecek sene ise yüzde 4.6 oranında büyüme kaydetmesini bekleniyor.

AB ekonomisinin ise 2023 yılında yüzde 0.5, gelecek sene ise yüzde 0.7 büyümesi bekleniyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç