Son dakika: FETÖ'ye sınav operasyonu 35 kişi hakkında yakalama kararı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: FETÖ'ye sınav operasyonu 35 kişi hakkında yakalama kararı

Son dakika haberi: 32 ilde FETÖ'ye yönelik operasyon başlatıldı. Başlatılan operasyon kapsamında 35 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

Son Dakika 31 Ocak 2023 10:15 0
Son dakika: FETÖ'ye sınav operasyonu 35 kişi hakkında yakalama kararı

Son dakika: 32 ilde FETÖ'ye sınav operasyonu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında , FETÖ'ye yönelik devam eden soruşturma kapsamında KPDS, ALES, YDS ve UDS sorularını usulsüz şekilde alarak sınavdan önce dağıttıkları tespit edilen 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Başsavcılık tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarfından FETÖ mensupları tarafından 2011 ile 2013 yılları arasında yapılan Kamu Personeli Dil Sınavı, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitime Giriş Sınavı , Yabancı Dil Sunavı ile Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı gibi sınavların sorularının usulsüz şekilde alındığı ve sınavdan önce FETÖ mensuplarına dağıtıldığına yer verildi. Bunun tespit edildiği bildirilirken bu soruları dğaıttıkları belirlenen 35k işi hakkında birçok ilde harekete geçildi.

Başsavcılık tarafından verilen talimat doğrultusunda, farklı üniversitelerde akademisyen olarak görev yapmakta olan 35 kişi hakkında yakalama kararı verildi. 

Talimat sonrası harekete geçen Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara merkezli 32 ilde eş zamanlı operasyon için harekete geçti ve gözaltı kararı verilenlerin adreslerine giderek gözaltı işlemlerini başlattı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç