Son dakika: Fed'in şahin üyesi James Bullard'dan 'faiz' mesajı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Fed'in şahin üyesi James Bullard'dan 'faiz' mesajı

Fed üyelerinden, St. Louis Fed Başkanı James Bullard'dan faiz mesajı geldi. İşte son dakika haberinin detayları...

Dünya 18 Nisan 2023 19:19 0
Son dakika: Fed'in şahin üyesi James Bullard'dan 'faiz' mesajı

Son dakika: Fed faiz artıracak mı?

Fed üyelerinden, St. Louis Fed Başkanı James Bullard'dan bir son dakika açıklaması geldi. Bullard yaptığı açıklamada enflasyonun inatçı şekilde yüksek seyretmeye devam ettiğini belirterek 'faiz' mesajı verdi.

St. Louis Fed Başkanı Bullard Reuters'e verdiği mülakatta Wall Street'te ABD'nin 6 ay içinde resesyona gireceği değerlendirmelerine karşı çıktı ve "İstihdam piyasası çok güçlü, tüketim de güçlü seyrediyor. Bu nedenlerle yılın 2. yarısında resesyon görünmüyor" şeklinde konuştu.

Bloomberg HT'deki habere göre, bu sene FOMC'de oy hakkı bulunmayan Bullard faizin 50 baz puan artırılarak yüzde 5,5 - 5,75 aralığına yükseltilmesi gerektiğini savundu. Bullard enflasyon kontrol altına alınana kadar faizlerin yüksek kalması gerektiğini söyledi.

Bullard, ABD ekonomisinin bir bankacılık krizine, bir resesyona doğru gittiğinin, yakın gelecekte her ikisinin de gerçekleşebileceği endişelerinin dile getirildiği bir otamda bile faiz artışlarının sürmesi gerektiğini belirtti.

Fed yetkililerinin mart ayındaki medyan tahminleri, politika faizinin yüzde 5,1'e yükseleceği yönünde. Bu da 25 baz puanlık bir faiz artışı daha olacağı anlamına geliyor. Piyasalarda Mayıs ayında 25 baz puan faiz artışı olacağı beklentisi hakim.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLACAK?

Geçtiğimiz politika faizini 25 baz puan artıran FED'in bir sonraki toplantısı 2-3 Mayıs tarihlerinde yapılacak ve 3 Mayıs akşamı kritik faiz kararı açıklanacak.

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç