Son Dakika: Fed'in Faizi Nereye Kadar Çıkacağı Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Fed'in Faizi Nereye Kadar Çıkacağı Belli Oldu

Fed'in Kasım faiz kararından önce son dakika açıklaması geldi. Chicago Fed Başkanı Charles Evans yaptığı açıklamada faizlerin nereye kadar çıkarılacağı konusuna değindi.

Ekonomi 24 Ekim 2022 09:53 0
Son Dakika: Fed'in Faizi Nereye Kadar Çıkacağı Belli Oldu

Son dakika haberi: Fed'in faizleri nereye kadar çıkaracağı açıklandı.

1-2 Kasım Fed toplantısına kısa süre kala bölgelerin Fed Başkanlarından son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Gelen bilgilere göre son açıklama Chicago Fed Başkanı Charles Evans tarafından yapıldı. Açıklamada Fed'in politika faizini gelecek senenin ilk döneminde yüzde 4.5 'luk seviyenin biraz üzerine çıkarması ve sonrasında büyümeyi yeniden güçlendirmek , enflasyonu aşağı çekmek için faizi bir süre bu seviyede tutacağı bildirildi.

Amerika Merkez Bankası tarafındna geçrekleştirilen bir programa katılan ve burada bir açıklama yapan Evans, "Politika faizinin nötr faiz oranından ne kadar uzakta olduğu dikkate alındığından, Mart ayında önden yükleme yapmak iyi bir şeydi. Ancak faiz artırımında aşırıya kaçmak çok maliyetli olur. Ne kadar sınırlayıcı bir politikanın olması gerektiği konusunda büyük belirsizlik var. Bu nedenle faizi dinlenecek, gelecek verileri ve yaşanacak gelişmeleri değerlendirecek bir seviyeye getirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Kişisel tahminlerini de paylaşan Evans, Fed'in Eylül ayında ortaya koyduğu projeksiyonlara genel olarak paralel diyerek sözlerini sürdürdü. Evans yaptığı açıklamada, "Fed fon faiz oranının 2023 ilk çeyrekte yüzde 4,5'in biraz üzerine çıkması ve bir süre için orada kalması taraftarıyım" dedi.

AMERİKA'DA FAİZLER ŞİMDİ YÜZDE KAÇ?

21 Eylül'de yapılan Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında politika faizi 75 baz puan artırıldı ve yüzde 3-3.25 aralığına çekti. Evans'ın açıklamasına göre faizler 2023 yılına kadar en az 150 baz puan artırılacak. Buna göre Kasım ve Aralık ayı toplantılarında toplamda 150 baz puanlık artırım bekleniyor.

FED KASIM TOPLANTISI NE ZAMAN?

Ameirka Merkez Bankası Fed, Kasım ayı para politikası kurulu toplantısını 1-2 Kasım tarihinde yapılacak. Faiz kararı 2 Kasım saat 21.00'da açıklanacak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç