Son Dakika: Fed'in Faiz Baskısı Devam Edecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Fed'in Faiz Baskısı Devam Edecek

Fed baskısı artıyor. Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin yaptığı son dakika açıklamasında faiz artırımlarının devam edeceği mesajını verdi.

Ekonomi 7 Eylül 2022 11:01 0
Son Dakika: Fed'in Faiz Baskısı Devam Edecek

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin'dan faiz mesajı geldi.

Piyasalar üzerinde baskının devam etmesin neden olan bir son dakika açıklaması daha geldi. Richmond Fed Başkanı Barkin'den gelen bir son dakika açıklaması daha , faizlerin daha yüksek seviyelerde seyretmeye devam edeceğini gösterdi.

Yüksek gelen enflasyon nedeniyle art arda faiz artırımına giden Fed’in faiz oranlarını ekonomik aktiviteyi sınırlayacak bir seviyeye yükseltmesini söyleyen Barkin, politika yapıcıların, enflasyonun yatıştığına ikna olana kadar faiz artırımına devam etmesini ve faizlerin yüksek seviyede kalması gerektiğini söyledi.

Konu ile ilgili Financial Times Dergisine açıklamalarda bulunan Barkin, ülkede finansal istikrarı yeniden getirmek için para politikasını reel faiz sıfırın üzerinde sabit kalana kadar devam etemsi gerektiğini söyledi. Faizlerin , enflasyonu ciddi şekilde aşağıya çekecek kadar yükseltilmesi gerektiğini söyleyen Barkin, “Faiz oranları, enflasyon bekleyişlerinin ekonominin enflasyonu aşağı getirmek için yeterince sıkıştırıldığı bir seviyeye gelmelerini sağlayacak düzeyde yükseltilmeli. Reel faizlerinin hedefi pozitif bölgeye ulaşmak ve benim niyetim de faizleri enflasyonu düşürmeye başladığımıza imkan olduğumuz zamana kadar o seviyede devam ettirmek” dedi.

EYLÜL'DE FAİZ ARTIRIMI KAÇ PUAN OLACAK?

Finansal Times'e vergiği açıklamasının devamında Barkin, Eylül ayında faiz kararının ne olacağı sorusuna ise , henüz destek vereceği faiz oranını belirlemediğini söyleyerek, “ABD ekonomisi hala büyüyor ve ivme durmadı. İş gücü piyasası hala çok sıkı” değerlendirmesinde bulundu.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç