Son Dakika: Fed Öncesi Dolar ve Altın Tahmini Geldi Yükselecek mi Düşecek mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Fed Öncesi Dolar ve Altın Tahmini Geldi Yükselecek mi Düşecek mi?

Son dakika haberi: Fed'in faiz kararından önce Fatih Tonguç dikkat çeken altın ve dolar tahminlerini paylaştı.

Döviz 17 Ekim 2022 12:03 0
Son Dakika: Fed Öncesi Dolar ve Altın Tahmini Geldi Yükselecek mi Düşecek mi?

Ünlü ekonomist Fatih Tonguç yaptığı son dakika açıklamasında dolar ve altın tahminini paylaştı.

Fed'in faiz kararına doğru gidilirken ekonomistler altın ve dolar tahminlerini paylaştı. Tonguç yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"ABD enfalsyonunun fazla gelmesi ile 100 baz puanlık faiz artışı gündeme geldi. Piyasalar önce silkelendi. Aşağı indi yukarı bastılar. Aşağı yukarı hareketler oldu. Bunun pekçok anlamı var. Birçok küçük yatırımcı düşüş pozisyonundaydı. Çıkış yönündeydiler. Çok fazla küçük yatırımcı shortta olduğu için önce aşağı sonra aşağıya bastılar. Burada kurumsallar küçük yatırımcıları silkeledi. Piyasada uzun zamandır , özellikle sene sonunu işaret ederek likitide sorunu var. İngiltere tarafı da Avrupa gibi enerji sorunu yaşayacak. Özellikle Liz Truss yönetiminin vergi indiriminden bahsettiği , ancak şu anda iptal etmeyi düşünüyor. Maliye Bakanını görevden aldı. Vergi indirimini yapmayacağım dedi. Pound değer kazandı bundan sonra. Sıkılaştırma var çünkü. İngiliz hükümeti parasal genişlemeye gidecekti. Liz Truss bununla geldi hükümete. Ancak Pound tarihninin en düşük seviyesine geldi. Truss da dayanamadı ve maliye bakanını kovdu ve bunu iptal etti. 

2 Kasım yaklaştıkça 100 baz puan beklentisi artacak. Altında 1610 tekrar görülebilir, yine dibe gidebilir. O seviyelerden bir tepki gelecektir. Ancak ilk etapta yön aşağı. Tepki de verse ben ons altında düşük bekliyorum."

Tonguç yaptığı açıklamada "Bu enflasyon ortamında dolar borsaya göre ucuz kaldı!" dedi.

İşte açıklamanın tamamı:

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler Finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç