Son Dakika: Fed Faiz Beklentisi Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Fed Faiz Beklentisi Açıklandı

Son dakika haberi: Commerzbank tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve Fed faiz beklentisine yer verildi.

Ekonomi 13 Ekim 2022 13:34 0
Son Dakika: Fed Faiz Beklentisi Açıklandı

Bir kurum daha faiz beklentisini açıkladı: Fed daha da agresifleşecek.

Alman Commerzbank'tan son dakika haberi geldi. Gelen açıklamada bankanın önde gelen ekonomistleri, yatırımcılarına bir not gönderdi ve Fed'in önümüzdeki dönemde izleyeceği para politikasına ilişkin değerlendirmelere yer verildi. Açıklamaya baktığımızda Fed'in önümüzdeki dönemde faizleri arttırmaya devam edeceği ve yüzde 5 seviyesine kadar çıkacağı bildirildi.

Commerzbank ekonomistleri yaptıkları açıklamada Fed'in eylül'de 3'üncü defa yükske faiz artırımına gittiğini ve bunun devam edeceğini söyledi. Analistler açıklamasında, "Fed eylülde üçüncü kez 75 baz puanlık faiz artış yaptı. Faizin üst bandı yüzde 3,25'te, bu oran 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 5'e yükselebilir" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamada analistler 1-2 KAsım 2022 tarihlerinde yapılacak toplantıdan da 75 baz puanlık faiz artırımı beklediklerini söyledi. 

Değerlendirmeye bakacak olursak 2023 yılı ilk yarısında resesyon beklendiği, ancak enflasyonla mücadelenin devam edeceği bildirilerek, "ABD'de 2023'ün ilk yarısında resesyon beklense de Fed inatçı enflasyon nedeniyle faizleri hızlı biçimde indirmek konusunda isteksiz olacaktır. 2023'ün sonuna dek faiz indirimi beklemiyoruz" denildi.

ABD  ENFLASYON RAKAMLARI , FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Amerika'da enflasyon rakamları bugün açıklanacak. Saat 15.30'da açıklanacak rakamlara göre Fed faiz beklentileri güncellenecek. Fed toplantısı ise 1-2 KAsım 2022 tarihlerinde gerçekleşecek. Toplantı sonrası faiz kararı TSİ 21.00'da açıklama gelecek.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç