Son Dakika: Fed Başkanı Powell'in Faiz Açıklaması Sonrası Dolar ve Gram Altında Yön Değişti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Fed Başkanı Powell'in Faiz Açıklaması Sonrası Dolar ve Gram Altında Yön Değişti

Son dakika haberi: Fed Başkanı Powell'den gelen faiz artırım açıklamasından sonra dolar ile altında hareketlilik başladı.

Döviz 21 Nisan 2022 22:50 0
Son Dakika: Fed Başkanı Powell'in Faiz Açıklaması Sonrası Dolar ve Gram Altında Yön Değişti

Amerikan Merkez Bankası Başkanı Powell'den son dakika açıklamaları geldi. Beklenen açıklamaların gelmesinden sonra dolar kuru ile altın fiyatlarında yön yukarıya döndü.


Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'den son dakika açıklaması geldi. Powell yaptığı açıklamada Fed'in 3-4 Mayıs tarihlerinde yapacağı para politikası toplantısında faiz artırımının masada olduğunu söyledi. Söz konusu toplantıda 50 baz puanlık bir faiz artışının masada görüşüleceğini söyleyen Powell, kararın 4 Mayıs günü açıklanacağını söyledi.


Bugün tüm dünyada gözler Fed Başkanı Powell'in yapacağı açıklamadaydı. Beklenen açıklamalar geldi ve Powell , faiz artırımı ihtimalini daha da güçlendirdi. Uluslararası Para Fonu tarafından düzenlenen panelde , Amerika'da son dönemde gelen yüksek enflasyona değinen Powell, piyasaların beklediği faiz artırımının yakın olduğunu söyledi.


Enflasyonun , Fed'in yüzde 2'lik hedefinin oldukça üstünde , yüzde 8 seviyesinde gelmesi nedeniyle Merkez Bankası'nın biraz daha hızlı hareket etmesinin daha uygun olacağını, piyasaları rahatlatacağını söyledi. Yatırımcıların şimdi bir dizi beklenti içinde olduğunu , beklentinin 50 baz puanlık faiz artırımı yönünde olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Fed Başkanı Powell, 3 ile 4 Mayıs 2022 günlerinde yapılacak olan toplantılarda faiz artırımı seçeneğinin masada olduğunu sözlerine ekledi.


Son dönemlerde rekor kıran enflasyonun aşağılara çekilmesi için Merkez Bankası'nın elindeki tüm araçlarını gerçekten kullanmaya hazır olduğunu söyleyen Powell, faiz oranlarının gerektiğinde daha da yukarılara çekilebileceğini söyledi.


DOLAR VE ALTINDA YÖN YUKARI DÖNDÜ

Fed Başkanı'nın yapığı açıklama öncesi yatay seyreden dolar kuru 14,68 TL seviyesinden hızlı şekilde 14,74 TL seviyesine çıktı. Daha sonra bir miktar düşen dolar kuru 14.70 TL seviyesine geriledi.


Dolar kurunun yanı sıra gram altında da ters hareket başladı. Fed baskısı ile düşmesi beklenen gram altın, açıklama sonrası 915 liradan 923 lira seviyesine kadar yükseldi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç