Son Dakika Faiz İndirimi Sonrası İslam Memiş, Gram Altının 1500 TL Olacağı Tarihi Verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika Faiz İndirimi Sonrası İslam Memiş, Gram Altının 1500 TL Olacağı Tarihi Verdi

Son dakika haberi: Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş yaptığı son dakika açıklamasında gram altın tahminini paylaştı.

Altın 23 Eylül 2022 11:04 3
Son Dakika Faiz İndirimi Sonrası İslam Memiş, Gram Altının 1500 TL Olacağı Tarihi Verdi

Faiz indirimi sonrası İslam Memiş'ten altın yorumu geldi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından flaş bir karar alındı. Dün alınan kararda faizler 1 puan düşürüldü. Faiz indiriminden sonra gram altında 10 liralık bir yüksleiş görülürken yükseliş eğiilimi bguün de devam etti ve 1 gra maltın 988 liraya kadar çıktı.

Faiz kararından sonra bir açıklama yapan İslam Memiş, " Piyasalar bir şeyi fiyatlamamıştı. Bu da dolar kurunda yukarı yönlü fiyatları tetikler. Kapalı çarşıda bant aralığı çok geniş. Yukarı yönlü atakları normal olarak görmek lazım. Sürpriz bir karar olarak 100 baz puanlık bir indirim yaptı. Merkez Bankası'nın yılsonuna doğru tek haneli bir faiz isteği var. Beklentiler yüzde 9 civarında. Dolar tarafında kısmı bir hareket var. FED'in kararlarından sonra emtia fiyatlarında negatif bir görünüm görmedik. Ons altında tarafında bin 660 dolar seviyesi güçlü bir destek seviyesi. Buradan hızlı bir toparlanma olabilir ve bin 705 dolar seviyesine kadar çıkabilir.. Gram altın fiyatları Putin'in açıklamalarıyla toparlandı, emtia fiyatları açısından satın alınmaya başlanabilir.

Türkiye'de altın , dolar ve onsun çarpılması sonucu oluştuğu için çift ayaklı ve değer kaybetmez. 20 yıl önceki fiyatlara 10 yıl önceki geçen yılki fiyatlara bakın. Gram altın hiçbir zaman düşmez. Bu yıl 1000'leri konuşuyoruz. Önümüzdeki aylarda 1200, önümüzdeki yıl 1500'leri konuşacağız. Eğer sabır noktasında bir probleminiz yoksa, al sat yapmıyorsanız. Eğer ev araba almak için para biriktiriyorsanız gram altın en iyi yatırım aracıdır. Ve her zaman kazandıran her zaman yatırımcısının yüzünü güldüren yatırım aracıdır."

ÇEYREK ALTIN

Gram altının 1500 TL olması durumunda çeyrek altın 2 bin 400 liralara kadar çıkar.

Finans7.com  | Ankara

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
ben hayatımda bu kadar çok konuşup boş konuşan insan görmedim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
senin yüzünden milleti soydular mümkünse artık sen yorum yapma..amacın zaten buysa amacına ulaştın islam memis
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
1 ay önce Haftaya altın uçacak 1000 TL den aldın aldın diyor du. 4 hafta geçti bırak uçmayı 970 lere düştü. Ben de diyorum haftaya altın çıkacak at yalanı ......