Son Dakika: EYT'de Teknik Çalışmalar Tamamlandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: EYT'de Teknik Çalışmalar Tamamlandı

Son dakika haberi: TRT Haber'in aktardığı son dakika haberinde EYT'de teknik çalışmanın tamamlandığı bildirildi.

Emekli Haberleri 4 Ekim 2022 08:40 0
Son Dakika: EYT'de Teknik Çalışmalar Tamamlandı

Son dakika: Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili teknik çalışma tamamlandı.

Milyonlarca emeklilikte yaşa takılan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada EYT için kurulan ekibin çalışmalarını hemen hemen nihayete erdirdiğini, EYT üzerinde teknik çalışmaların sona erdiğine yer verildi. Ekim ayında hız kazanacak ve artık soan erecek yasa çalışması için bu ay çok kritik. Kapsamlı çalışmaların yapılması için gözler meclise çevrilmiş durumda.

Çalışma hayatını kökünden değiştirecek , emeklilikte yeni dönemi başlatacak bu düzenlemeden önce kamuda çalışan sözleşmeli personellerin meclise geleceği bildirildi. Ekim ayında mecliste atılacak adımlar için bürokrasi kanadında yoğun bir çalışma var.

TEKNİK ÇALIŞMA TAMAM

TRT Haber'in son dakika olarak aktardığı habere göre emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili hazırlanan kanun teklifinin teknik çalışmalarının tamamlandığı, son rötuşların da yapılması ile birlikte özel ekibin bu düzenlemeye son şeklini vereceği ve detaylaır Aralık ayında açıklayacağı öğrenildi. 

Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarkan Zengin, düzenlemenin çok kapsamlı bir çalışma olduğunu söyledi ve "Çünkü SGK aktüerya dengesini gözetmek zorunda. Sistemin sürdürülebilir olmasını sağlayacak adımlar atılmak zorunda. Hem mali hem bütçe hesaplamaları gerekiyor' ifadelerini kullandı. 

EYT ile ilgili süreci finans7.com olarak anbean takip ediyoruz. Haberler geldikçe kaçırmamak, EYT gelişmelerini takip etmek için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç