Son Dakika EYT, Sözleşmeli, Taşerona Kadro... Kabine Kararlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika EYT, Sözleşmeli, Taşerona Kadro... Kabine Kararlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası kameralar karşısına geçti ve kabine toplantısında alınan kararları açıkladı.

Haberler 10 Ekim 2022 22:03 5
Son Dakika EYT, Sözleşmeli, Taşerona Kadro... Kabine Kararlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

Kabine sonrası Erdoğan'dan açıklama: EYT, Taşeron, Sözleşmeliye kadro.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün, Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabine toplantısı yapıldı. Saat 16.00'da başlayan kabine toplanrısı az önce sona erdi ve kabineden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısına geçti. Kabinede EYT, sözleşmelilere kadro ve taşerona kadro konuları gündeme geldi.

İşte Erdoğan'ın açıklaması:

Etlik şehir hastanesini açtık. Esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz. Esnaflara yönelik yeni müjdelerimizi konuşmamın sonuında paylaşacağım. Eylül ayının son gününde Maliye Bakanımızın organizasyonu ile kendi alanında yetkin isimlerden oluşan yabancı iktisatçılarla bir araya geldik. Bu programda ekonomi programı ve küresel meseleleri paylaştık. Toplantıda gördük ki Türkiye her alanda olduğu gibi bu alanda da önde gitmektedir.

TBMM'nin 1 Ekim'de açılışında milletvekilleri ile bir araya geldik. Açılış konuşmasında ülkemizin dününü, bugününü ve yarınını kapsamayan bir konuşma yaptık. Ülkemizi önümüzdeki yıl Türkiye yüz yılı yapma sözü verdik.

Küresel ekonominin hem en kritik hem en sorunlu katılım finans belgeisni paylaştık. Yeni finansman mimarı anlayışının artttığı bugünlerde katılım kurumları önemli yer alacak. Meclisteki AK Parti grup toplantısında kamuda başörtüsü ile çalışma hakkı konuusnda önemli değerlendirmelerde bulunduk ve tarihi bir çağrı yaptık. 20 yılda yaptığımız düzenlemelerle , ülkemizin kaayan yarası olan başörtüsünü çözdük. CHP genel başkanının bunu gündeme getirmesi , başörtüsü yasakçı zihniyetinin hala pusuda beklediğini gösterdik.

Biz de bunu doğrudan anayasaya ekleme kararı aldık. 

"Ülkece bir dizi sıkıntı çekiyorur.z Ancak biz diğer devletlerden farklı olarak maruz kaldığımız saldırılar nedeniyle hızlı tedbirler alabilen bir ülkedir. Her küresel kriz ve ardındna yaşanan tartışma, Türkiye'nin bu vasfını teyit etmektedir. 

Ekonomik saldırılar karşısında geliştirdiğimiz mekanizmalar sayesinde küresel krizin yıkıcı düzeyini en aza indiriyoruz. Avrupa başta olmak üzere tüm dünyayı kara kara düşündüren enerji krizine hazırlıklı yakalandık. İstihdam odaklı ekonomi programı sayesinde resesyonun çok konuşulduğu yerde insanımızın işini aşını güvence altına aldık. Bugün işsizlik açıklandı. Buna göre işsizlik 0.4 azalışla yüzde 9.6 ile tek haneli rakamlara gerilerken istihdam sayısı 31 milyonun üzerinde geldi. 

Hükümetlerimiz dönemlerinin ortalama nelfasyonu yüzde 13 iken , son dönemlerde yaşanan sıkıntılarla yeniden ortaya çıktığını görüyoruz. Enflasyonla mücadele devam ederken her keismin refahını arttıracak adımları atıyoruz. Hemen her programınmızda çeşitli kesimlere yönelik ekonomik müjdeleir paylaşıyoruz. Böylece Cumhuriyetin 100. yılındaki 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerliyoruz.

TOKİ

Yeni çalışmaların istişaresini bugün yaptık. İlk başlığımız 500 bin konut, 250 bin arsa 50 bin işyeri kazandırma kampanyası. Bilindiği gibi sosyal konut projeleri ilk gündne itibaren en çok önem verdiğimiz ve 81 ilin tamamında hayata geçirdiğimiz icraatımızdır. TOKİ 'nin yaptığı hazırlıklar sonrası ilk evim ilk işyerim kampanyasını paylaştık. Gençlerimize, emeklilere kadınlara şehit yakını ve gazilere ayırdığımız kampanyaya şimdiye kadar 7.2 milyon başvuru oldu. Bu kişilerden 4.5 milyonunun başvurusu kabul edildi. 

Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi olan bu ilgi daha ileri adımlar atmayı cesaretlendirdi. İlk etaptaki 250 bin kkonutu 2028 yılına kadar 500 bine tamamlayacağız. 250 bin konutu 2 yıl içinde hak sahiplerine temsil edeceğiz. Arsa sayısını da 1 milyona çıkardık. Bakanlığımız yaptığı çalışma ile 81 şehrin tammaına yayılan 1 milyon arsa ile ilgili hazırlıklarını tamamladı.

Arsa yerlerinin yüzde 40 'ı şehirlerde diğerleri ilçelerde. Konut amaçlı arsaların 50 bini İstanbul, 100 bini Ankara ve diğer şehirlerde. Vatandaşlarımız hem konuta hem arsaya başvurabilir, ama kurada ikisi çıkarsa sadece birini tercih edebilir. 

Arsa fiyatlarını piyasanın çok altında vatandaşlarımıza sunmakla kalmayıp , bunun üzerine hemen evlerini yapmaları için destek vereceğiz. Konut amaçlı arsa ve işyerlerinin başvuruları bugün başladı. Vatandaşlar arsa tapularını Aralık ayında alabilecek. Arsa tapuları 2 yılda sona erecek. Sosyal konutların inşaasına 25 Ekim'de başlıyoruz. 

Son kampanya ile TOKİ'nin kazandırdığı konut sayısı 2 milyonu bulacak. Bu kampanyanın ekonomik hareketliliği 2 milyona ulaşacak.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ

Ailesinden uzak yerlerde okuyan öğrencilere yol desteği verilecek. 150 bin öğrencinin ailelerinin yanına , onlara herhangi bir yük getirmeden gidebileceklerini sağlayacağız.

EYT TAŞERON SÖZLEŞMELİYE KADRO

Bu konuda bir açıklama gelmedi. Ancak kabine sonrası Bakan Bilgin basın mensuplarına bu konuda bilgi verecek. Konu ile ilgili detaylar 11 Ekim'de gelince finans7.com'da olacak. Haberdar olmak için  TIKLA TAKİP ET

İşte canlı yayın:

Kadın erkek diğer adaylar burada >>> TIKLA TAKİP ET

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
belediyelere kadro memur işi yapan taşeron zabıtalara kadro KHK demiyorum çünkü belediyeler a şirketinden b şirketine geçti mağdur olmaya devam edemezsiniz bari bu sefer olsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yine kadro yok
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
🤣
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
belediyelere kadro yoksa oy da yok kardeşim ! 5 milyon ah var ortada ! hakkımızı verin !
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
YAPILAN İCRAAT VAR..VERİLECEK İCRAAT YOK..